Сектор державних підприємств є одним з таких, що потребують докорінної модернізації, і одночасно здатний до залучення великих інвестицій. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання Уряду.

«Нам потрібно створити фундамент для економічного зростання. Він принесе добробут кожному громадянину. Але неможливо говорити про економіку і не говорити про рецепти зростання, - сказав Володимир Гройсман. - Одна з можливостей, яка дозволить залучити інвестиції, провести модернізацію і почати досягати мети, яку ми ставимо перед собою, це приватизація».

Глава Уряду наголосив, що наразі існує прогресивне законодавство для проведення процесів.

«Я розумію, що є негативний досвід приватизації 90-х років минулого століття. Наше завдання продати те, що не є стратегічним для країни. Туди мають прийти ефективні власники – прозоро, і створювати нові робочі місця, модернізувати (виробництво), - зазначив Володимир Гройсман. - Ми відкриваємо нову сторінку якісного процесу через прийняття відповідних рішень».

Він наголосив, що протидія прозорому процесу залучення нових власників – це, по суті, підтримка існуючої корупції, яку потрібно подолати. Один з методів – формування Антикорупційного суду, робота якого потрібна «не ЄС чи МВФ», а саме Україні.

«З наступного понеділка розпочинаються два пленарні тижні, яких достатньо, аби розглянути проект закону про Антикорупційний суд. Це достатньо часу, аби поставити в цьому питанні крапку. Кабінет Міністрів зі свого боку зробить все, аби він запрацював, - сказав Прем’єр-міністр. – Це буде сигнал інвесторам, у тому числі».

Глава Уряду наголосив, що залучення власників потрібно для ефективної роботи підприємств.

«Державні підприємства, які мають стратегічне значення, продані не будуть. Малі підприємства будуть продані через електронний аукціон. Буде ринковий продаж активів. До великих (нестратегічних) підприємств будемо залучати висококваліфікованих радників, які правильно дадуть інформацію всім зацікавленим. І потім (для таких підприємств) теж відкрити аукціонний продаж. Ми покінчимо з тіньовою приватизацією», - додав Володимир Гройсман.