Сьогодні, 9 травня, в кінотеатрі «Родина», з нагоди відзначення на Вінниччині Дня пам’яті та примирення і 73-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні (1939-1945), голова облдержадміністрації Валерій Коровій, голова обласної Ради Анатолій Олійник та міський голова міста Вінниці Сергій Моргунов провели урочисту зустріч з ветеранами Другої світової війни.

«Сьогодні ми відзначаємо 73-тю річницю Перемоги у Другій світовій війні. Нині відбувається переосмислення тих далеких подій. Ця війна в свої горнила втягнула 62 країни з 73-х, які існували в той час у світі. Україна за кількістю втрат посідає третє місце. Вже не перший рік ми святкуємо це свято під гаслом – «Ніколи знову!», наголошуючи, що потрібно робити все для того, щоб подібні події ніколи не повторилися. Бажаю Вам, наші дорогі ветерани, довгих літ життя, єдності, патріотизму, і аби над нашою рідною Україною завжди був мир!», – привітав ветеранів міський голова міста Вінниці Сергій Моргунов.

«Я дуже вдячний ветеранам Другої світової війни за мужність та героїзм. Насправді, нині ми живемо в непростий час. З особливим відчуттям ми сприймаємо це свято. Сьогодні ми вклоняємося воїнам – переможцям нацизму та нинішнім захисникам України, які відстоюють її цілісність на сході країни. День перемоги – це приклад того, що потрібно вірити в краще майбутнє та невпинно рухатися вперед», – відзначив голова облдержадміністрації Валерій Коровій.

«На жаль, вся історія людства – це історія воєн. За своїми масштабами Друга світова війна була найбільш руйнівною з величезною кількістю жертв. Без перебільшення можна говорити про те, що українські воїни відіграли у перемозі чи не найвирішальнішу роль. Бажаю ветеранам здоров’я, достатку і саме головне – миру», – привітав ветеранів голова обласної Ради Анатолій Олійник.

У ході урочистостей, ветерани Вінниччини були відзначені почесними грамотами облдержадміністрації, міської та обласної рад, грошовими винагородами та квітами.

Для ветеранів Другої світової війни, їх рідних та близьких звучали військові пісні, вокальні та художні виступи.