З нагоди 100-річчя створення  Прикордонного відомства України, яке з нинішнього року відзначатиметься 30 квітня та з нагоди 26-річниці від дня створення Могилів-Подільського прикордонного загону  в управлінні військової частини  відбулися урочисті заходи.

З нагоди свята до Могилів-Подільских вартових завітали начальник Південного регіонального управління ДПС України генерал-лейтенант Сергій Косік, голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій, голова районної державної адміністрації Олег Китасюк, керівництво органів місцевого самоврядування, взаємодіючих структур, духовенство, ветерани Служби та громадскість.

Урочисті заходи розпочались із закладення капсули та освячення місця під будівництво військової каплиці на честь Святого Георгія Побідоносця, які відбулися за участю Голови синодального управління військового духовентсва Митрополита Іоана. По завершенні  поважні гості здійснили покладання квітів до Меморіалу пам’яті прикордонникам, загиблим на сході України та вшанували хвилиною мовчання память героїв, які віддали життя за волю та незалежність.

Керівництво області та Регіонального управління завітали до відновленого за сучасними стандартами медичного пункту служби охорони здоровя  прикордонного загону та здійснили її урочисте відкриття. Віднині тут проходитимуть лікування воїни, які зазнали поранень та травм, отриманих у ході бойових дій на Сході України. Відбудова медичного пункту на 15 лікувальних ліжок відбулася за підтримки керівництва Держприкордонвідомства, Регіонального управління, органів державної влади, депутата обласної ради Геннадія Вацака  та силами прикордонного загону.

Свято продовжилось у Будинку школярів.  Під час урочистих промов виступаючі відзначили важливість професії прикордонника у справі збереження миру, процвітання нашої Батьківщини та її народу.

Голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій у вітальному слові зазначив: «Сьогодні особливий день. Я хотів би подякувати нашим Владикам за те, що вони щойно освятили місце, на якому буде збудовано Божий храм. Я маю велику честь бути поряд з військовослужбовцями найкращого прикордонного загону в Україні. Я тут четвертий рік поспіль і бачу як міняється тут  енергетика. Разом ми зробили чимало для розвитку та підтримки Могилів-Подільського прикордонного загону. І хто б що не говорив - країна змінюється. За своєю суттю, за тим, що не можна купити за гроші, або, умовно говорячи, матеріальними цінностями. Ми є свідками зародження нової української держави, і саме ми її творимо заради нашого майбуття, наших дітей і онуків. Головне - ми повинні тільки рухатися вперед: будувати дороги, дошкільні навчальні заклади, нові храми, звертатися до Бога, щоб він дав кожному українцеві усвідомлення власної причетності до долі країни», - зазначив Валерій Вікторович. Очільник області вручив Почесні грамоти обласної державної адміністрації кращим військовослужбовцям та працівникам прикордонного загону.

З нагоди свята начальник Південного регіонального управління генерал-лейтенант Серій Косік нагородив голову районної державної адміністрації Олега Китасюка та депутата обласної ради Геннадія Вацака відзнаками Державної прикордонної служби України. Також понад 50  кращих військовослужбовців та працівників загону отримали відомчі відзнаки та почесні грамоти.