Дорогі українці!

 Традиційно 8 травня Україна разом з усім вільним світом відзначає День пам’яті та примирення. Дуже символічно, що це відбувається напередодні 9 травня – Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Сьогодні вже російські імперські реваншисти, відкинувши трагічні уроки світової війни, заново розпалюють її у самому центрі Європи. Путін став новим Гітлером, окупувавши Крим і частину Донбасу, як і його світоглядний попередник, порушив усі закони міжнародного права. Новітній міжнародний злочинець Путін зневажив фундаментальний принцип непорушності кордонів і підірвав систему міжнародної безпеки, встановлену після Другої світової війни.

У цей день закликаю всіх громадян України згадати ратний подвиг і героїзм ветеранів війни, учасників українського визвольного руху та схилити голову перед світлою пам’яттю безневинно загиблих жертв війни.

Віддаючи найглибшу шану тим, хто понад сімдесят років тому захистив Україну і весь світ від гітлерівської навали, хочу від усього серця висловити слова подяки і підтримки нашим воїнам-захисникам, які зараз боронять незалежність і суверенітет України від путінського фашизму на східному фронті. А також нашим співвітчизникам, які зараз в умовах російської окупації, ризикуючи життям, на Донбасі й у Криму зберігають вірність Україні, борються з російським окупантом для найскорішого відновлення цілісності Української держави.

Перемогу над нацизмом у Другій світовій війні російський імперський реваншизм прагне використати в інформаційній війні та агресії проти України. Щороку в травневі дні пам'яті російські агенти впливу в Україні цинічно намагаються організувати провокації. Не дозволимо окупанту використати подвиг наших полеглих і живих героїв для провокацій проти України! Згадаймо та вшануймо пам'ять усіх українців, які поклали свої життя за мир та свободу!  

Дорогі українці! Як понад сімдесят років тому наш народ поборов гітлерівську окупацію, так і зараз ми переможемо путінську, а окуповані Росією Крим та Донбас будуть повернені.

Ми боремось за мир на рідній землі. Ми боремось за мирне та безпечне життя всього вільного світу. За нами правда! З нами Бог! Ми переможемо!

Пам'ятаємо – перемагаємо!