Президент Петро Порошенко провів зустріч з виконавчим директором компанії Head та колишнім Спеціальним представником Прем'єр-міністра Великої Британії Гордона Брауна Йоганом Еліашем, який повідомив про рішення компанії побудувати нове найбільше виробництво саме в Україні – на Вінниччині.

«Я хочу привітати вас з дуже важливим рішенням. Це абсолютно правильний крок компанії Head. Ваш прихід в Україну є унікальним поєднанням потенціалу нашої країни і потенціалу вашої компанії», - зазначив Президент.

Йоган Еліаш, в свою чергу, подякував Главі держави за прийом та поділився своїми враженнями від змін в України і прокоментував своє рішення інвестувати в нашу країну. «Ми провели ретельний аналіз не тільки України, а й інших країн. Я вважаю, що Україна пропонує найкращі можливості для конкурентоспроможного випуску продукції в цій частині світу, навіть кращі ніж в Китаї», - сказав він.

«Я дуже вражений розвитком вашої країни. Мені подобається те, що ви інвестуєте в сектор оборони 5-7% ВВП. Це гарантує політичну стабільність. Вражає те, як ви вирішуєте ситуацію з Росією. Домовленості, яких ви досягли з ЄС - це дуже добре», - сказав глава компанії Head.

«Чим більше ми зробимо для того, щоб підтримати британський бізнес в Україні, тим краще. В першу чергу це стосується укладення угоди про Зону вільної торгівлі», - також зауважив Йоган Еліаш. За його словами, британський Уряд активно підтримує ідею розвитку відносин та торгівлі між нашими країнами.

Глава держави подякував Йогану Еліашу за рішення про заснування виробництва продукції компанії в Україні.

Президент подякував за високу оцінку українських реформ, які були проведені за останні чотири роки. Він акцентував, що міжнародні організації починаючи з МВФ, Світового банку, ЄБРР та інші відзначили, що в Україні запроваджено за останні чотири роки більше реформ, ніж за попередні роки незалежності.

«Я думаю, що це надзвичайно важливо мати таку солідарність, яку демонструють по відношенню до України Європейський Союз, Сполучені Штати Америки. А також трансатлантичну солідарність, особливо з боку Великої Британії», - зазначив Глава держави.

Петро Порошенко також особливо підкреслив, що українська влада вживає всіх необхідних заходів для покращення інвестиційного клімату та якнайширшого залучення іноземних інвестицій в українську економіку. «Я радий, що ваші перші враження від перших кроків в Україні демонструють, що наші зусилля приносять дійсно позитивні результати», - зазначив Президент.

Інвестиційний проект компанії Head у місті Вінниця складає 80 млн євро і розрахований на три етапи. Протягом 2019-2020 років буде збудований найбільший завод компанії з виробництва продукції для зимових видів спорту (лижі, лижні черевики та лижні кріплення). Кількість нових робочих місць складе на початковому етапі близько 300, а з 2022 року під час розширення виробництва орієнтовна кількість нових робочих місць має досягти 1000 осіб.

Head International Holding GmbH – австрійська компанія, що виробляє спортивне обладнання для зимових видів спорту, тенісу та підводного плавання з аквалангом. Виробництво компанії розташовано в Австрії, Чехії, Болгарії, Китаї. Компанія присутня у 85 країнах світу. Бренд Head є найбільш упізнаваним в світі в сфері гірськолижних видів спорту.

Компанія Head є спонсором Федерації плавання України та плавця збірної України №1 Андрія Говорова.