Сьогодні, 3 травня, голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій спільно з директором Департаменту міжнародного співробітництва і регіонального розвитку ОДА Володимиром Мережко зустрівся із директором Офісу із залучення та підтримки інвестицій (UkraineInvest), головним інвестиційним радником Прем'єр-міністра України Даніелем Білаком, заступником директора UkraineInvest Уляною Хром’як та менеджерами Офісу.

Розмова стосувалася подальших перспектив роботи UkraineInvest на території Вінниччини.

 Голова облдержадміністрації поінформував гостей про потужні інвестиційні проекти, які вже реалізуються в області та нові компанії, які тільки розгортають власне виробництво на території регіону, створюючи тут нові робочі місця. Як зазначив Валерій Коровій, ці підприємства допоможуть зменшити в області питому вагу людей, які працюють на «сірому» ринку зайнятості.

Водночас, значні зусилля влади, на разі, спрямовуються на покращення інфраструктури регіону:

«Для порівняння, на реконструкцію доріг у 2016 році було виділено 300 млн грн. з обласного бюджету, у 2017 – 1100 млн грн., а у 2018 ми запланували видатків на 2500 млн грн. Ми розуміємо, що інфраструктура – це інвестиції. Влада повинна створювати таке середовище, в якому було б комфортно працювати людям, які хочуть прийняти інвестиційне рішення. І таке середовище включає в себе великий комплекс питань. Користуючись нагодою, хочу подякувати Вам за співпрацю, адже, я впевнений, ми рухаємось в правильному напрямку».

У свою чергу, директор Офісу із залучення та підтримки інвестицій (UkraineInvest) Даніель Білак відзначив, що Вінницька область – одна з лідерів у процесі залучення інвестицій.

«Перш за все, хочу подякувати Вам за сприяння нашій роботі на Вінниччині. Ваш регіон дуже важливий для нас, ви показуєте усім приклад як потрібно працювати. Ви розумієте як потрібно залучати інвестора, як правильно створити конкурентоспроможне середовище».

Крім того, під час спілкування учасники зустрічі торкнулися проблематики підготовки робітничих кадрів у професійно-технічних навчальних закладах та розміщення на Вінниччині високотехнологічного виробництва з високим рівнем автоматизації.