Рада національної безпеки і оборони України розглянула рішення про припинення дії окремих угод щодо Співдружності Незалежних Держав (СНД). «Ключова позиція – це є скасування», - сказав Президент Петро Порошенко на засіданні РНБО.

За його словами, йдеться про скасування Угоди про координаційні органи, яка була ратифікована Парламентом. «Участь України в координаційних органах СНД, низці інших угод, які не мають більше сенсу для України», - пояснив Глава держави, зауваживши, що ухвалити рішення про припинення дії зазначених документів має Верховна Рада.

Глава держави також нагадав, що Україна, на відміну, наприклад від Грузії, ніколи не була членом СНД, тому не може здійснювати вихід за тією ж процедурою, якої дотримується Грузія. «Нам не можна вийти з того (об’єднання – ред.), куди Україна ніколи не входила. Але ми припиняємо участь в координаційних органах СНД. МЗС проаналізувало, поінформувало Уряд щодо доцільності подальшого перебування в складі тих чи інших угод. Ми будемо дуже ретельно опрацьовувати ці позиції, але Україна більше не буде брати участь в жодних координаційних органах СНД», - наголосив Президент.

Глава держави також доручив Міністру закордонних справ Павлу Клімкіну вже найближчим часом опрацювати пропозиції щодо відкликання представників України із зазначених органів. «Протягом тижня внести мені пропозиції про відкликання всіх наших представників з Мінська, з координаційних органів СНД. В умовах, коли дії координуються країною-агресором, – нам там немає що робити», - підкреслив Петро Порошенко.