Голова обласної державної адміністрації під час засідання, зокрема, наголосив, що команда області входить нині в найбільш активну фазу роботи. «В мене є глибоке переконання, що 2018 рік увійде в історію Вінницької області як один з економічно найкращих. У нас для цього є всі підстави, але потрібно спільно над цим попрацювати, - підкреслив Валерій Коровій. - Ми заклали підвалини, маємо бюджет, в нас є чітке бачення та визначені пріоритети діяльності».

У ході наради керівник Вінниччини також заслухав оперативну інформацію про поточну ситуацію в регіоні за різними галузевими напрямами.

Так, за словами директора Департаменту фінансів ОДА Миколи Копачевського, касові видатки по бюджету області за 4 місяці поточного року склали близько 7 млрд. гривень, а це майже + 40 % порівняно з минулим роком. «По доходах обласний бюджет виконаний на 105,7 %, бюджет області – на 111 %. Приріст по обласному бюджету становить 35,2 %, по бюджету області – 25,6 %. Перевиконання по обласному бюджету - близько 18 млн. гривень. Крім того, суттєво збільшились обсяги фінансування реімбурсації: за квітень ми провели близько 4,5 млн. гривень», - зазначив Микола Копачевський.

Директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Людмила Грабович, у свою чергу, повідомила, що на сьогодні у закладах первинного рівня медичної допомоги області заповнено майже 202 тисячі декларацій. Водночас на вторинному рівні вже розпочалась робота по трьох госпітальних округах, обрано керівників госпітальних рад.

У контексті розвитку галузі охорони здоров’я заступник голови ОДА Ігор Івасюк відзначив, що минулого тижня Світовий банк затвердив вибір підрядної організації, яка здійснюватиме будівництво регіонального кардіоцентру у Вінниці, тож відповідні будівельні роботи розпочнуться вже в поточному місяці. 

Директор же Департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації Наталя Заболотна інформувала присутніх про хід виплат щорічної разової грошової допомоги. «По області таку виплату отримують майже 60 тисяч осіб. Станом на сьогодні, виплачено 54,2 млн. гривень, що становить близько 97 %», - повідомила Наталя Заболотна. Окрім того, відзначила вона, нині тривають ремонтні роботи по інтернатних закладах регіону, а також завершуються заходи із введення в дію, в рамках меморандуму з Фондом народонаселення ООН, обласного притулку для осіб, постраждалих від насильства.