Сьогодні, 2 травня, в приміщенні Вінницького державного академічного музично-драматичного театру ім. М. К. Садовського відкрито XIIІ Міжнародний дитячий фестиваль народної хореографії «Барвінкове кружало».

Урочисте відкриття фестивалю відбулося за участю голови обласної державної адміністрації Валерія Коровія, заступника Вінницького міського голови Галини Якубович та народного депутата України Олександра Домбровського.

«Ми в очікуванні чудового свята, великого дійства. Цими травневими днями «Барвінкове кружало» вже тринадцять років поспіль перетворює всіх учасників на один великий колектив. Мистецтво хореографії не має мови, але танець є своєрідною передачею енергії. Ми відчуваємо теплоту, щирість, повагу один до одного. Мабуть, найголовнішим є те, що ми бачимо один одного через призму добра, поваги, великої любові до танцю. Це велике свято єднання з українським народом, що є дуже важливим для кожного із нас», - зазначив Валерій Коровій у вітальному слові, звертаючись до учасників та гостей заходу. 

Цьогоріч до участі у фестивалі долучилися понад 20 дитячих танцювальних колективів з різних регіонів України та закордону. Зокрема, 6 хореографічних колективів було представлено учасниками з Польщі, Молдови, Литви, Сполучених Штатів і Туреччини. Загалом, до XIIІ Міжнародного дитячого фестивалю народної хореографії «Барвінкове кружало» долучилися більше тисячі учасників. Традиційно, відкриття фестивалю розпочато виступом одного з ініціаторів проведення – Народного ансамблю танцю «Барвінок».

Звертаючись до присутніх з вітальним словом, Галина Якубович висловила найщиріші побажання від себе, міського голови та депутатського корпусу. У свою чергу, народний депутат України Олександр Домбровський зауважив: «Я хочу щиро подякувати всім учасникам. Ми пишаємося тим, що ви приїжджаєте до нас у гості кожного року, а також тим, що наші діти демонструють високий рівень майстерності у танці. Танець – це те, що розуміє кожен без слів, і може відчути цю позитивну енергію. Бажаю всім учасникам гарного настрою, великих перемог. Зі святом танцю, нехай усім щастить».

Щирі слова вітання учасникам і організаторам фестивалю висловив голова національної хореографічної спілки України, герой України Мирослав Вантух. Від його імені вітання передав голова Вінницького обласного осередку Національної хореографічної спілки України, художній керівник фестивалю, народний артист України Петро Бойко.