Президент Петро Порошенко під час наради із військовим керівництвом щодо початку операції Об’єднаних сил наголосив, що протистояння агресії Росії завершиться тоді, коли буде звільнений останній клаптик української землі на Донбасі та в окупованому Криму.

«Можете задати мені питання: а коли закінчиться протистояння агресії? Я вам дам абсолютно чітку відповідь: АТО закінчилося, а протистояння агресії, відсіч російському агресору завершиться тоді, коли буде звільнений останній клаптик української землі. При чому як на території Донецької і Луганської областей, так і на території окупованого Криму. Це принципова наша позиція», - наголосив Глава держави.

Президент зауважив, що лунали пропозиції відрізати Донецьк, Луганськ та Крим і подарувати їх ворогу. «А далі рухатись по визначеному кимось шляху. Ні. Україна буде боротися за кожний клаптик землі і за кожного українця, який зараз знаходиться на окупованій території в жахливих гуманітарних умовах – страшенного безробіття, відсутності повноцінного доступу до систем освіти, охорони здоров’я, відсутності пенсійного забезпечення», - наголосив Глава держави.

Президент підкреслив: «Вже дуже швидко стало зрозуміло, чим загрожує для кожного українця, який опинився на окупованій території, «русская весна» і «русский мир» - комендантська година, що не так – одразу в «подвал». Різке падіння рівня життя, пограбування, вбивства, знущання над українськими заручниками, незаконні збройні формування і інше».