Голова Верховної Ради України Андрій Парубій провів зустріч з Директором Євразійського центру ім. Діну Патрісіу Атлантичної ради Джоном Хербстом у п’ятницю. У ході розмови А.Парубій подякував Джону Хербсту і Атлантичній раді за підтримку регіональної співпраці, яку проводить Україна. Зокрема, він нагадав про останню зустріч у Кишиневі, де відбувалась конференція за участю спікерів Грузії, України та Молдови щодо посилення співпраці у регіональному вимірі, зокрема, й у питаннях безпеки.

Голова Парламенту повідомив, що на 8-9 червня заплановано провести форуму у Києві, на якому передбачено проголошення Міжпарламентської асамблеї Україна-Молдова-Грузія.

 

Він висловив сподівання на підтримку Атлантичної ради у проведенні форуму. «Я переконаний, що цей формат є дуже важливим для європейської інтеграції, оскільки наші три країни мають спільно діяти у форматі Східного партнерства – ми проводимо реформи і потрібна координація на шляху виконання програм Східного партнерства», - наголосив Голова Верховної Ради.

Також за словами, А.Парубія, цей формат дуже важливий і для вирішення питань безпеки в регіоні, оскільки на території усіх трьох країн є окуповані Російською Федерацією території. «Тому ми сподіваємось у нашій регіональній співпраці на підтримку і з боку США, і Атлантичної ради, тому що для України поглиблене співробітництво у питаннях безпеки з Європою і США є одним із найважливіших стратегічних напрямків зовнішньої політики, - наголосив він. - І тому розраховуємо на нашу плідну співпрацю».

Своєю чергою, Джон Хербст підкреслив, що запланований форум є «важливим кроком як для України, так і для регіону в цілому». Він запропонував підтримку в організації форуму та зазначив, що представники Атлантичної ради та конгресмени будуть раді взяти участь у його роботі.