Сьогодні, 31 жовтня, під головування  директора Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів ОДА Миколи Ткачука відбулось чергове засідання обласного оперативного штабу із забезпечення прав і свобод власників земель та збіжжя, завдання якого забезпечити захист аграріїв від спроб рейдерських захоплень.

На засіданні  заслуховувались конкретні випадки конфліктних ситуацій, пов’язаних із використанням земель, які трапились за останній час на території області.

Зокрема, члени штабу  розглянули звернення депутатів Оратівської районної ради 7 скликання стосовно ситуації навколо ПСП «Авангард» с. Осична.

З даного питання доповідали: керівник ПСП «Авангард» с. Осична Іван Ковтун, начальник відділу слідчого управління Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Андрій Каспрович, начальник Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області Юрій Круголь та начальник Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області Юрій Козак.

На засіданні також заслухали  питання про ситуацію, яка склалася на території Каришківської сільської ради Барського району щодо дій по зберіганню майна та урожаю кукурудзи.

В обговоренні даного питання  взяли участь генеральний директор ТОВ «Агрофірма Шаргород» Павло Саулко, директор ПАФ «Вікторія» Микола Вовк, представник СТОВ «Подільська зоря» Олександр Чоловський.

Підсумовуючи засідання, Микола Ткачук  підкреслив, що саме прибутковість аграрного бізнесу призводить до зловживань: неправомірного укладання угод оренди, їх дострокового розірвання та переукладання, а також рейдерських захоплень вирощеного урожаю.  Такі випадки не можуть залишатися поза увагою обласного оперативного  антирейдерського штабу. З огляду на ситуацію, що склалась, посадовець закликав всіх присутніх налаштуватись на серйозну роботу, щоб зупинити хвилю порушень законодавства в даній галузі.