Довгий час ця сфера не була законодавчо врегульована належним чином, а роботодавці скаржилися на відірваність освіти від реальних потреб країни. Ситуація почала змінюватися у 2019 році, коли був прийнятий закон, який теж відноситься до євроінтеграційних – «Про фахову передвищу освіту».
Мета інформаційної кампанії #EUкраїна, яка проходить з ініціативи Віцепрем’єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольги Стефанішиної, за підтримки
European Union in Ukraine та проєкту Association4U – показати «секторальний» вимір євроінтеграції. Те, як європейські цінності та принципи втілюються в різних сферах і змінюють на краще життя українців.
Закон «Про фахову передвищу освіту» запроваджує сучасний ринок освітніх послуг, де нормою є навчання протягом усього життя, а теоретична частина не відірвана від виробничої. Також він розширює можливості для отримання такої освіти. Наприклад, більше немає обмеження щодо віку студентів і кількості попередньо здобутих дипломів за бюджетний кошт. Мета закону – не лише стимулювати молодих спеціалістів, але й дати змогу тим українцям, які давно закінчили школу чи виш, опанувати в коледжі новий фах, затребуваний ринком праці.
Це підвищуватиме конкурентоспроможність українських випускників в умовах сучасного виробництва та сфери послуг і зближатиме українські стандарти фахової освіти з європейськими.
Це – євроінтеграція!
Детальніше про урядову інформаційну кампанію EUкраїна тут: https://association4u.in.ua/