25 лютого про свою роботу у 2018 році перед односельцями прозвітував Височанський сільський голова Микола Григоренко. 

На сході громадян також були присутні: голова районної державної адміністрації Олександр Закорченний, народний депутат України Іван Спориш, керівник апарату райдержадміністрації Віктор Калась, начальник УПСЗН РДА Тетяна Дідик, перший заступник начальника Ямпільського об’єднаного Управління Пенсійного фонду України Валентина Чорногуз та начальник управління АПР РДА Валерій Випаріна.

У своєму виступі очільник громади Микола Григоренко підвів підсумки прожитого і зробленого громадою за минулий рік. Серед планів  на 2019 рік сільський голова відмітив:

- здійснити частковий ремонт вулиці Шевченка;

- замінити підлогу та поремонтувати стелю в груповій кімнаті дитячого садка;

- поновити фасад будинку культури;

- облаштувати дитячий ігровий майданчик біля адмінбудівлі;

- розпочати будівництво клубу.

«До бюджету Височанської сільської ради за 2018 рік надійшло: по загальному фонду – 2 млн 243 тис. 770 грн, по спеціальному – 1 млн 3 тис. 330 грн. Видатки: загальний фонд – 1 млн 665 тис. 572 грн, спеціальний фонд – 1 млн 98 тис. 131 грн.

Дитячий садочок. Влітку зроблено поточний ремонт групової кімнати в дитячому садочку, замінено підлогу у внутрішній вбиральні, лінолеум у спортивному залі; пофарбовано підлогу в кімнатах та споруди ігрового майдінчику. Загальна вартість робіт становить 45 тис. 93 грн, з них бюджетні – 16 тис. 383 грн, благодійні (ПСП «Перемога») – 28 тис. 710 грн. Протягом 2018 року для потреб дітей було придбано дитячі іграшки на суму 4 тис. 567 грн, дитячу стінку «Магазин» - 1 тис. 878 грн, дитячі стінку «Лікарня» - 2 тис. 196 грн, крім цього, телевізор, холодильник та ноутбук, загальна вартість яких становить 17 тис. 976 грн. У планах на 2019 рік ремонт підлоги на кухні, придбання та встановлення витяжки, заміна забору на металопрофільний та, по можливості, утеплення фасаду.

Будинок культури. Плануємо розпочати будвництво клубу - «Нове будівництво «Центру розвитку громади в с.Високе по вул. Героїв Майдану Томашпільського р-ну Вінницької обл». 24 січня було оголошено тендер на участь у будівництві. 12 лютого  було проведено аукціон у системі «прозоро». 

У торгах взяли участь 6 будівельних компаній. 

Заявлена сума – 15 млн 566 тис. грн.

Сподіваємося, цьогоріч розпочнемо будівництво нового БК, але й про старий не слід забувати. Протягом минулого року у будинку культури зроблено косметичний ремонт фасаду будівлі, частково замінено покрівлю. Ми не можемо з впевненістю назвати точну дату відкриття нового сучасного будинку культури, тому було прийнято рішення замінити дверні та віконні блоки, щоб продовжити термін експлуатації існуючого. На кінець 2018 року уже замінено 2 вікна у фойє, 1 вікно й двері в кабінеті завідуючої, 1 двері й 2 вікна в приміщенні бібліотеки. Загальна сума проведених робіт становить близько 30 тис. грн. Спонсорську допомогу постійно надає керівництво ПСП «Перемога».

Протягом 2018 року проводився поточний ямковий ремонт доріг комунальної власності Височанської сільської ради за кошти «ПСП Перемога» з залученням автотранспорту. Побудовано майже 500 п.м. дороги по вул. Шевченка за кошти місцевого бюджету на суму 959 тис. грн. 

У 2018 році за кошти бюджету (23 тис. грн) було придбано цебрину на громадські колодязі, з установкою яких пообіцяли допомогти Спориш І.Д. та Спориш Н.І.

Також, у минулому році для більш комфортного відпочинку малечі було придбано й встановлено бесідку, пісочницю та будиночок «Малютка» на суму 31 тис. 300 грн.

У 2018 році серед 105 сільських спортивних команд області ми зайняли почесне ІІ місце в загальному заліку Обласних сільських спортивних ігор Вінниччини. Учасників було нагороджено грамотами, медалями, а Височанська сільська рада отримала кубок і заохочувальний приз – м’ячі. 

У планах на 2019 рік – реконструкція вуличного освітлення, будівництво клубу, поточний ремонт вулиць Маринюка та Шкільної; у спорті – тримати планку не нижче, ніж є».

В ході зібрання жителі громади мали змогу задати ряд питань щодо субсидіювання, монетизації та пенсійного забезпечення, та вислухати усі відповідні роз’яснення представників відповідних структур.

Також в ході зборів виступив голова райдержадміністрації Олександр Закорченний, який підвів підсумки роботи районної влади у минулому році та обговорив з височанами план перспективного розвитку громади у 2019-2021 роках.