П’ятого лютого в рамках формування Перспективного плану розвитку Томашпільщини на 2019-2021 роки та графіку проведення його обговорення, відбулася зустріч голови райдержадміністрації Олександра Закорченного з депутатським корпусом Рожнятівської та Пилипи-Борівської сільських рад, членами виконкому, керівниками об’єктів соціальної сфери, на яких було розглянуто проект Плану перспективного розвитку відповідних територій на наступні три роки.

«Сьогодні ми пропонуємо обговорити перспективний план розвитку району, згідно з яким ми будемо рухатись далі. Наше головне завдання – запитати саме у вас , що в першу чергу хочете бачити у себе на своїй вулиці, у своєму селі, бо саме громади повинні визначитися, що їм потрібно в першу чергу. Громади мають вирішити — чи потрібна їм амбулаторія, дитячий садок, школа й так далі і чітко знати, що в них з’явиться у 2019 році, а що у 2020. Але водночас не стояти осторонь у реалізації запланованого, спільно шукати всі можливі шляхи вирішення», - зазначив голова райдержадміністрації Олександр Закорченний.

Сільський голова Рожнятівки Олександр Нинік першочерговою проблемою для вирішення вважає перекриття дахів будинку культури та освітнього закладу, в якому багато років уже функціонують і дитячий садочок, і школа. До речі, в останні роки у закладі з фінансовою підтримкою уже покійного господарника Михайла Калинчука перекрито дах спортзалу й утеплено стіни, у рамках проекту ПрООН/ЄС – замінено вікна тощо. Але в ході обговорення перспективного плану розвитку з’ясувалося, що більшість населення «за» те, аби відремонтувати під’їзну дорогу до села й здійснити реконструкцію вуличного освітлення, яке минулого року було розпочато – у результаті перемоги в обласному конкурсі проектів розвитку територіальних громад було освітлено 5 км сільських вулиць на загальну суму 220 тис. грн. (з яких 100 тис.грн. – кошти обласного бюджету, 60 тис.грн. – спонсорська допомога того ж землеорендаря Михайла Калинчука, а рещта – сільського бюджету).   

У такий же спосіб планується й продовжити розпочате. Що ж стосується під’їзної дороги протяжністю понад 3,5 км, то, як зауважив Олександр Закорченний, саме на цей рік й заплановано кошти на її ремонт, який буде розпочато згідно з графіком робіт філії «Томашпільський райавтодор». А з приводу перекриття дахів, зокрема на школі, очільник району рекомендував рожнятівчанам залучати до співпраці, окрім ТОВ «Зелений клин», й інших сільгоспвиробників, які орендують близько 40 % орних земель.

Ремонтом доріг займатимуться й на території Пилипи-Борівської сільської ради. Як зазначив сільський голова Сергій Бабин, і люди це погодили, конче потребує ремонт дорожнього покриття по вулицях Першотравневій та М.Жоріна у Пилипах-Борівських, В.Тарабанова – у Калинці. Цьогоріч також перекриватимуть дах сільського клубу у Калинці, будуватимуть грубку у спальній кімнаті дитсадка тощо. Водночас селяни обговорили можливості будівництва водопроводу у Калинці.

У ході зустрічей жителям цих населених пунктів представники управління агропромислового розвитку й управління праці й соціального захисту населення райдержадміністрації Валерій Випаріна та Тетяна Панковець надали роз’яснення щодо надання державою дотації за молодняк для домогосподарств населення, нарахування й виплати субсидії, її монетизації тощо.