Минулої п’ятниці голова райдержадміністрації Олександр Закорченний саме з цією метою завітав до Гнаткова, Яланця і Стіни.

Під час цих зустрічей очільник району коротко зупинився на досягненнях 2014-2018 років, та представив до обговорення перспективний план розвитку громад на 2019-2021 роки. Як зазначив Олександр Закорченний, питання поліпшення життєдіяльності громад вирішуватимуться, перш за все, виходячи з інтересів територіальних громад та її жителів, завдяки ініціативності та активної участі кожного члена виконкому, кожного депутата сільської ради і кожного громадянина. «На сьогодні завданням влади є донесення інформації про майбутні важливі об’єкти жителям району. Це необхідно для того, аби  почути пропозиції- проблеми, які можуть і мають бути вирішені в найближчих три роки бюджетами всіх рівнів, та максимально врахувати думку кожного, адже тільки за участю та за підтримки громадськості можна ефективно впроваджувати всі ініціативи щодо реалізації запланованих проектів», - зазначив голова райдержадміністрації.

В обговореннях взяли участь депутати сільських рад, члени виконавчих комітетів, активісти громад, котрі небайдужі до проблем сьогодення та майбутнього своїх населених пунктів.

Голова села Яланець Микола Савчук озвучив, що на перспективу планується здійснити ремонт сільського будинку культури, де передбачено перекриття даху з утепленням горищного покриття покрівлі. Разом з тим, як він зазначив, нагального вирішення потребує і питання реконструкції пам’ятника загиблих яланчанам у роки Другої світової війни, завершення ремонту місцевого ФАПу, який триває вже четвертий рік, розпочатий інвесторами ПРАТ ПК «Поділля». Оглянувши разом із сільським головою та депутатами ці об’єкти, очільник району дійшов висновку, що першочерговим у плані розвитку села слід зазначити реконструкцію пам’ятника загиблим солдатам.

До переліку питань, над якими працюватиме у 2019-2021 роках Гнатківська сільська рада, як зазначив Микола Басараба, увійшли ремонт системи опалення в дитячому садочку, ремонт доріг та облаштування майданчиків для роздільного збору твердих побутових відходів.

Стінянська громада, за словами Івана Заяця, запланувала завершення реконструкції мережі вуличного освітлення та ремонт доріг по селу. Спілкуючись із жителями села, Олександр Закорченний відзначив позитивні зрушення у розвитку громади.

«Завдяки децентралізації ми маємо відповідні бюджети на місцях, що дає можливість реалізувати важливі соціальні проекти. Ви не маєте боятися планувати розвиток ваших територій. Мета одна – створити на селі більш комфортні умови для громади», - наголошував присутнім під час зустрічей голова райдержадміністрації.

Також під час цих громадських зустрічей селяни мали можливість поспілкуватися та отримати відповіді на питання, що їх турбують від начальника управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Валерія Випаріни та заступника начальника управління – начальника відділу адресних грошових допомог та компенсаційних виплат Тетяни Панковець.