Тривають обговорення планів перспективного розвитку в громадах Іллінецького району. Цього разу вони відбулися у Криштопівській та Росоховатській сільських радах.

Потрібно зазначити, що активи громад із  зацікавленням переймають досвід сусідніх місцевих рад та  прораховують свої можливості.

Про головні завдання, над якими першочергово працюватимуть в Криштопівській громаді інформував сільський голова В’ячеслав Колодійчук.  Він зазначив, що протягом наступних трьох років  тут планують будівництво водогону по вулиці Кругова у с.Вербівка, ремонт та оснащення будинку культури цього ж населеного пункту, а в с.Криштопівка - будівництво дитячого майданчика,  капітальний ремонт спортивного залу місцевої школи, поточний ремонт доріг.

Під час обговорення у Росоховатській громаді, де, на запрошення активу громади  у заході взяли участь голова райдержадміністрації Андрій Лисак, перший заступник голови райдержадміністрації Володимир Любаревич, начальник відділу економічного розвитку райдержадміністрації Інна Купрій. Сільський голова Сергій Брух ознайомив присутніх з першочерговими завданнями над якими працюватимуть у найближчий період. Тут у 2019 році  проводитимуть поточний ремонт доріг у населених пунктах;  у 2020 – ремонт та оснащення спортивного залу школи, облаштування дитячого майданчика в ДНЗ «Сонечко», капітальний ремонт автодороги с.Росоховата-с.Петро-Марківка; у 2021 – ремонт та оснащення  сільського клубу, ремонт дороги по вулиці Ярова в с.Петро-Марківка.

Інформація очільника району про позитивну динаміку економічних показників  впродовж останніх 4 років, а саме: значне зростання обсягів промислового виробництва та виробництва сільськогосподарської продукції, зростання середньомісячної заробітної плати та  орендної плати за паї була сприйнята позитивно. З особливим інтересом сприйнята інформація про реалізацію Урядової програми  щодо ремонту доріг, а у районі є реальні результати - це дороги Іллінці-Немирів, Торків-Леухи, Іллінці-Погребище, Іллінці-Паріївка, біля 18 км заасфальтовано доріг у населених пунктах громад, що об’єдналися.

Андрій Лисак ознайомив присутніх з планом перспективного розвитку  району, відповідно до якого інфраструктура громад суттєво змінюватиметься: ремонтуватимуться дороги, освітлюватимуться населені пункти, утеплюватимуться установи, модернізовуватимуть опалювальні пункти в закладах освіти та культури, будуватимуть ФАПи, встановлюватимуть дитячі майданчики.

Обговорено перші результати медичної, освітньої реформи, про зміни в законодавстві щодо монетизації субсидій населенню та про прийняття Томосу і його значення для України.