На засіданнях виконавчих комітетів Лучинчицької, Лучинецької,  Попелюхівської, Степанківської сільських рад обговорено перспективні плани розвитку на 2019-2021 роки.

Сільський голова Віктор Медвідь прозвітував про  роботу,  яку було проведено Лучинчицькою сільською радою  протягом  2018 року, а саме:  розробили та замовили проект на громадське пасовище;  розпочали  ремонт будівлі сільської ради ( заміна вікон  в кількості 30 штук та покрівлі);  виділено кошти НВК «ЗНЗ – ДНЗ» с.Лучинчик  на придбання меблів для першокласників.

Розроблено  план перспективного розвитку сільської громади  на 2019 -2021 роки: завершити ремонт будівлі сільської ради;   провести  вуличне освітлення  по вул.. Шевченка, Шкільній, Київська, Котовського, Молодіжна, Польова;  ремонт доріг по вул. Шевченка та  вул. Комарова.

«В 2018 році проведено ямковий ремонт доріг, відремонтовано водонапірну башню, зроблено ремонт частини водогону» - зазначив Лучинецький сільський голова Анатолій Коваль на засіданні виконавчого комітету. Він також зупинився на питаннях перспективного плану розвитку територіальної громади на 2019-2021 роки: подальший ремонт водогону; проведення нормативно-грошової оцінки земель, генерального плану населеного пункту та ремонту доріг.

Попелюхівський сільський  голова  Майя  Попова  ознайомила  присутніх    про  проведену   в  2018 році  роботу. Сільська  рада  взяла  участь   у   15  обласному  конкурсі  розвитку  територіальних  громад, в якому  переміг  проект  екологічного спрямування, в  реалізації  якого   впорядковано, озеленено центри сіл Попелюхи та Біляни;  встановлено  дитячі майданчики; облаштовано місця  відпочинку;  прогрейдеровано та підсипано  грунтові     дороги;  продовжувались  роботи  з облаштування  вуличного освітлення; виготовлено та встановлено  вивіски  при в'їздах  в села   громади  на в'їзді  в с. Попелюхи.

Перспективним  планом  розвитку  Попелюхівської    сільської  громади  на  2019-2021 роки  передбачено    проведення   поточних  ремонтів    доріг,  глядацької  зали  клубу  села  Попелюхи, завершення   робіт  по  впорядкуванню  дитячих  майданчиків та проведення  грошової  оцінки  земель  в межах населеного  пункту  с. Попелюхи.

Степанківський сільський голова Поліна Корнута прозвітувала про роботу сільської ради в 2018 році: закуплено сміттєві контейнери та встановлено майданчики для населених пунктів сіл Степанок та Горая; плитку, енергозберігаючі вікна та двері для проведення ремонту в Горайському культурно-дозвіллєвому об’єкті, комплектуючі матеріали для проведення вуличного освітлення в с. Степанки; виготовлено проектно-кошторисну документацію для капітального ремонту покрівлі в Степанківському культурно-дозвілєвому об’єкті.

Намічено плани перспективного розвитку Степанківської сільської ради на 2019-2021 роки: проведення капітальних ремонтів в Горайському та Степанківському культурно-дозвіллєвих об’єктах; виготовлення генерального плану; продовження робіт з освітлення вулиць та ремонту доріг.