На нараду за участі членів виконкому Дашівської селищної ради, голів постійних комісій, старост територіальних громад, що об’єдналися, керівників комунальних закладів були запрошені також голова районної державної адміністрації Андрій Лисак, перший заступник голови райдержадміністрації Володимир Любаревич для обговорення Плану перспективного розвитку об’єднаної  територіальної громади на 2019-2021 роки.

Цікавою була презентація селищного голови Сергія Тітаренка щодо плану перспективного розвитку Дашівської ОТГ.

Серед основних завдань, над якими Дашівська ОТГ працюватиме у наступних три роки, - покращення стану інженерних інфраструктур: капітальний ремонт доріг окремих вулиць у смт Дашів, с. Білки, с. Купчинці; поточні ремонти доріг у населених пунктах громади, капітальні ремонти тротуарів в  с. Кальник, с. Кантелина, смт. Дашів. У 2019 році завершать будівництво водогону у с.Білки та розпочнуть будівництво водогону  у с.Копіївка. Продовжуватиметься модернізація вуличного освітлення у населених пунктах ОТГ.

Планують будівництво ФАПу в с. Шабельня, капітальний ремонт ФАПу с.Кальник та Білковецької амбулаторії ЗПСМ, поліклінічного відділення КНП «Дашівська міська лікарня». Проводитимуться ремонти та облаштування закладів освіти в ОТГ. В громаді здійснюватимуться роботи щодо утеплення закладів культури: буде замінено вікна на енергозберігаючі,  планують провести заміну даху у Копіївській філії КЗ «Дашівський центр культури та дозвілля», капітальні ремонти систем опалення у Яструбинецькому та Кантелинському будинках культури.

Тут працюватимуть над покращенням системи управління твердими побутовими відходами. Уже  реалізовують проект «Запровадження  комплексного підходу до роздільного збору ТПВ у Дашівській громаді», в рамках якого придбано прес для пластикової тари та планується  встановити на території ОТГ; 120 сміттєвих баків; 80 баків для пластикової тари. Загальна вартість проекту  407 650 грн. Планують придбати комунальну техніку.

З особливим інтересом сприйнята інформацію про   створенням ЦНАПу у громаді, адже це суттєво поліпшить надання адмінпослуг  населенню.

Присутніми  позитивно сприйнята  інформація   голови райдержадміністрації Андрія Лисака  щодо стабільного зростання економічних показників впродовж 4 років, який зазначив, що  за цей  період  значно  зросли обсяги промислового виробництва та виробництва сільськогосподарської продукції. Реалізовуючи урядові програми, за державної підтримки, у районі капітально відремонтовані дороги Іллінці-Немирів, Торків-Леухи, біля 18 км заасфальтовано доріг у населених пунктах громад, що об’єдналися.   Більше ніж як втричі зросла орендна плата за паї. За три роки у два рази зросла середньомісячна заробітна плата працюючого в районі, а зарплата в сільському господарстві зрівнялася з зарплатою по промисловості.

Стимулом для присутніх стала презентація головою райдержадміністрації плану перспективного розвитку Іллінецького району.

Присутні обговорили  перші результати  медичної реформи,  освітньої – «Нова українська школа» та зміни у законавдавстві щодо монетизації субсидій населенню у 2019 році.