Наприкінці тижня  на засіданнях виконавчих комітетів Вербовецької,  Дерешівської, Долинянської, Жванської, Конищівської, Котюжанівської, Курашовецької, Михайловецької, Морозівської, Плосківської сільських рад проведено обговорення перспективних планів за участю членів виконкому, депутатів сільських рад.

Вербовецький сільський голова Юрій Войтко ознайомив  присутніх про проведену роботу у 2018 році: проведено реконструкцію водопроводу та споруд в с.Виноградне і поточних ремонтів доріг в с.Вербовець та с.Виноградне,   встановлено ліхтарі вуличного освітлення в с.Вербовець. 

Намічено план  перспективного  розвитку Вербовецької  сільської ради на 2019-2021 роки: проведення капітального ремонту покрівлі СБК с.Вербовець та поточного ремонту доріг с. Вербовець та с.Виноградне; завершення  робіт по встановленню вуличного освітлення  с.Вербовець та с.Виноградне; взяти участь у 16 та 17 обласному конкурсі розвитку територіальних громад та виконати роботи по встановленню меж населених пунктів сільської ради і проведення їх грошової оцінки.

«Створення належних умов для розвитку культури, зміцнення духовно-моральних засад суспільства, збереження культурної спадщини в інтересах духовного розвитку громади стало основним завданням програми соціально-економічного та культурного розвитку Дерешівської сільської ради в 2018 році»- зазначий сільський голова Віктор Семенюк.

Планом перспективного розвитку Дерешівської територіальної громади на 2019-2021 рр., передбачено: утеплення сільського Будинку культури через заміну вікон на енергозберігаючі, придбання твердопаливного котла з технологічним обладнанням; поточний ремонт доріг по вулицях Шевченка, Молодіжна, Сонячна та реконструкція системи водопостачання (відновлення роботи сільського водогону шляхом придбання насоса, ремонту мережі та водонапірних веж).

Долинянський сільський голова Вячеслав  Лаврентьєв окреслив  перспективи розвитку  сільської ради на найближчі три роки, детально охарактеризував усі нагальні питання та проінформував про заплановані заходи з розвитку сіл Долиняни та Кривохижинці на 2019-2021 роки.

Основні пункти перспективного плану розвитку: розробити  та затвердити  проектно-кошторисну  документацію і розпочати реконструкцію мережі водогону по с. Долиняни;  підключити нові лінії вуличного освітлення;  завершити ремонт культурно-дозвіллєвого центру, капітальний ремонт моста с. Кривохижинці, ремонт доріг с. Кривохижинці по вулиці Т.Г.Шевченка та по вулиці Миру, с. Долиняни – по вулиці Молодіжна.

Жванський сільський  голова  Людмила Марецька   окреслила   пріоритетні  завдання  Перспективного  плану  розвитку територіальної громади сіл Жван та Кукурівка на  2019 – 2021  роки. Це завдання полягає у розвитку малого підприємництва на території сільської ради із залученням інвестиційних коштів приватних підприємців, відродження села шляхом залучення інвестицій у розвиток зеленого туризму та організації здорового та активного довголіття населення, поліпшення розвитку інфраструктури села завдяки   отримання  дольової участі   від Новодністровської ГАЕС  у фінансуванні  соцкультсфери, реконструкція мережі водопостачання та ремонти під’їзних шляхів і місцевих доріг.         

Конищівський сільський  голова Анатолій Смілянець підбив  підсумки за 2018 та проінформував про заплановані заходи з розвитку Конищівської сільської ради на 2019-2021 роки.

У 2018 році проведено благоустрій населених пунктів сільської ради, поточний ремонт комунальних доріг, на кладовищах сіл Конищів, Знаменівка, Ягідне, побудовано ритуальні площадки,  проведено заміну лампочок  вуличного освітлення в населених пунктах сільської ради, придбані та встановлені ліхтарі вуличного освітлення в селах Конищів та Знаменівка , закуплено 200 м2 тротуарної плитки для проведення ремонту площадки перед будинком культури с. Конищів, частково проведений  внутрішній ремонт приміщення сільської ради.

Згідно з перспективним планом розвитку на 2019-2021 роки заплановано:  ремонт будинку культури с. Конищів , ремонт приміщення сільської ради, реконструкцію вуличного освітлення в   с. Конищів та с. Знаменівка , будівництво вуличного освітлення в с. Ягідне, поточний ремонт комунальних доріг, придбання обладнання для  тренажерної зали. Розробити проектну – кошторисну документацію по заміні тепломереж та  утеплення фасаду   Конищівського  НВК,

Котюжанівський сільський голова Микола Арнаут зупинився на здобутках сільської ради за період 2016-2018 років, проведених в рамках виконання програм соціально-економічного розвитку сільської ради та  на реалізації інвестиційних проектів із залученням грантових коштів з державного та місцевих бюджетів.

Згідно перспективного плану розвитку на  2019-2021  роки заплановано: замінити 25 вікон в НВК « ЗНЗ-ДНЗ» на енергозберігаючі; капітальний ремонт та утримання доріг; реконструкція системи водопостачання; будівництво спортивної зали в НВК « ЗНЗ-ДНЗ» с. Котюжани.

Курашовецький сільський  голова Василь Гикавчук  підвів підсумки роботи Курашовецької сільської ради за 2018 рік та окреслив  перспективи розвитку  територіальної громади на найближчі три роки, детально охарактеризував усі нагальні питання та проінформував про заплановані заходи з розвитку сіл Курашівці, Посухів та селища Дігтярка на 2019-2021 роки.

Першочергові завдання  перспективного  розвитку  Курашовецької сільської ради на 2019 -202: проведення нормативно – грошової оцінки земель, генерального плану населених пунктів   по Курашовецькій  сільській раді; поточних ремонтів Курашовецького культурно-дозвіллєвого центру і сільського клубу села Посухів, доріг в населених пунктах; завершення робіт по водопостачанню жителів с. Курашівці; продовження облаштування мережі вуличного освітлення; закінчення робіт по безхозним гідротехнічним спорудам в подальшому їх здачі в оренду.

«Михайловецька сільська рада була учасником  п'ятнадцятого обласного  конкурсу проектів розвитку територіальних громад з проектом «Запровадження системи розподільного збирання твердих побутових відходів, як один з ефективних засобів екологічного виховання жителів с.Михайлівці».  Бюджет проекту складає 163 тис.грн.   В селі розпочато роботи по облаштуванню майданчиків для розподільного збору сміття» - зазначили Михайловецький сільський  голова  Раїса Яцюк.

Намічено  план  перспективного  розвитку  Михайловецької сільської ради  на  2019-2021рр: модернізація вуличного освітлення, встановлення енергоефективного опалення в дитячому садку, ремонт доріг. 

Про роботу Морозівської територіальної громади в 2018 році та  основні питання перспективного плану  на 2019-2021 роки інформувала присутніх сільський голова Тетяна Юзвак.  В 2019-2021 роках заплановано провести: ремонт дороги по вул. Набережна та Шевченка, Жовтнева;  капітальний ремонт пам’ятника; водогону та сільського клубу, а також частково освітлення вулиць.

Плосківський сільський голова Іван Шевчук зазначив, що велику увагу у 2018 році було приділено благоустрою населеного пункту, а саме проведено: ямковий ремонт доріг та завершено ремонт містка; поточні ремонти підпорядкованих установ, сільського клубу, приміщення сільської ради та ФАПів; упорядковано  два пам’ятники загиблим воїнам; дезінфекцію питної води, шляхом хлорування криниць та інші. Основним пріоритетом на 2019-2021 роки залишається ремонт доріг.