Днями під час проведення засідань виконавчих комітетів Будянської та Верхівської сільських рад відбулося обговорення Плану перспективного розвитку територій на 2019-2021 роки.

Участь в обговореннях взяли голови територіальних громад, депутати місцевих рад, члени виконкому, керівники установ, підприємств, організацій та громадськість сіл.

Серед головних завдань, над якими першочергово працюватимуть зазначені органи місцевого самоврядування протягом наступних трьох років, - проведення ремонтів об’єктів соціальної та культурної сфери, ремонти доріг, реконструкція мереж вуличного освітлення тощо.

Так, в територіальних громадах планується провести капітальні ремонти сільських будинків культури та бібліотек.

Очікуються покращення і у навчальних закладах громад: заміна покрівлі у Будянському ДНЗ та встановлення нових віконних блоків у школах, а також встановлення вхідних дверей у Верхівській СЗШ I-III cт.

Планується встановити нові дитячі ігрові майданчики на території обох територіальних громад.

23 січня, у Торканівській територіальній громаді відбулося обговорення перспективного Плану перспективного розвитку громади.

В обговоренні взяли участь члени виконкому, керівники закладів соціальної сфери, депутати сільської ради, жителі громади.

На початку зустрічі голова сільської ради Тамара Каук довела присутнім інформацію про основні завдання органів виконавчої влади та місцевого самоврядування щодо розвитку і розбудови місцевої інфраструктури, закладів соціально-культурної сфери, забезпечення екологічної рівноваги та подальшого розвитку сільських територій на період до 2021 року.

В територіальній громаді планується встановити дитячий ігровий майданчик в сільському сквері, здійснити реконструкцію вуличного освітлення. Також заплановані заходи екологічного спрямування – виготовлення майданчиків та встановлення контейнерів для роздільного вивезення сміття.

Також на виконання доручення Президента України Петра Порошенка та відповідно до розпорядження голови Тростянецької райдержадміністрації «Про раду регіонального розвитку Тростянецького району» сьогодні у Капустянській територіальній громаді відбулося обговорення перспективного Плану перспективного розвитку громади.

В обговоренні взяли участь депутати сільської ради, члени виконкому, керівники закладів соціальної сфери, жителі громади.

Сільський голова Юлія Дублюк довела присутнім інформацію про основні завдання щодо розвитку і розбудови місцевої інфраструктури, закладів соціально-культурної сфери, забезпечення екологічної рівноваги та подальшого розвитку сільських територій на період до 2021 року.

На території Капустянської сільської ради планується будівництво нового приміщення амбулаторії загальної практики сімейної медицини;  завершення ремонтних робіт у сільському будинку культури; реконструкція та благоустрій території стадіону; виготовлення ПКД на зовнішній ремонт приміщення школи та ін.

Планом передбачена ліквідація стихійних сміттєзвалищ; підвищення якості питної води шляхом очистки громадських криниць та будівництва і реконструкції водопровідних мереж, додаткових артезіанських свердловин; покращення дорожньої інфраструктури; освітлення вулиць.

Також  проводитимуться роботи щодо виготовлення генерального плану села, поновлення нормативно-грошової оцінки земель населеного пункту.

24 січня, під час проведення засідань виконавчих комітетів Четвертинівської та Гордіївської сільських рад, відбулося обговорення Плану перспективного розвитку територій на 2019-2021 роки.

Участь в обговореннях взяли голови територіальних громад, депутати місцевих рад, члени виконкому, керівники установ, підприємств, організацій та громадськість сіл.

Серед головних завдань, над якими першочергово працюватимуть зазначені органи місцевого самоврядування протягом наступних трьох років, - проведення ремонтів об’єктів соціальної та культурної сфери, ремонти доріг, реконструкція мереж вуличного освітлення тощо.

Так, в Четвертинівській територіальній громаді планується здійснити ремонт дороги по вул. Сонячній  та завершити реконструкцію сільського парку.

До переліку питань, над якими працюватиме Гордіївська сільська рада у 2019-2021 роках, увійшли: будівництво нового водогону по вул. 1-го Травня та вул. Довганя, освітлювальні роботи по вул. Комарова, благоустрій громадських криниць, ремонтні роботи у сільському будинку культури, будівництво тротуару по вул. Центральна, закінчення будівництва храму, виготовлення майданчиків та встановлення контейнерів для роздільного вивезення сміття.