На виконання доручення Президента України Петра Порошенка, першим заступником голови райдержадміністрації затверджено розпорядження від 28 листопада 2018 року № 424 «Про раду регіонального розвитку Липовецького району». Згідно з планом 24 січня у Нападівській територіальній громаді відбулося обговорення перспективного плану розвитку Нападівської, Скитківської, Богданівської, Трощанської територіальних громад за участі першого заступника голови райдержадміністрації Ольга Дмитрів, депутати сільських рад, сільські голови сіл, жителі громад.

На початку зустрічі Ольга Дмитрів довела присутнім інформацію про основні завдання органів виконавчої влади та місцевого самоврядування щодо розвитку і розбудови місцевої інфраструктури, закладів соціально-культурної сфери, забезпечення екологічної рівноваги та подальшого розвитку сільських територій на період до 2021 року та надала слово голові Нападівської селищної ради Василю Щербанюку, який доповів про проведену роботу органами місцевого самоврядування с. Нападівка за 2018 рік та перспективи на майбутнє:

Про досвід співпраці із Агрофірмою «Нападівська», про позапланові доходи до місцевого бюджету у 2018 році у сумі 2,3 млн.грн. про проведені ремонти у СБК, бібліотеці, ремонт доріг місцевого значення, необхідність створення комунального підприємства, проведені роботи у ДНЗ, благоустрій територій та місцевих пам’ятних знаків; вуличне освітлення, надання субвенцій бюджетам вищих рівнів для виконання повноважень у сфері освіти, охорони здоров’я, соціального захисту та соціального забезпечення; роздільне збирання твердих побутових відходів.  Про ключові завдання перспективного плану розвитку громади на 3 роки: проект будівництва елеватора Агрофірмою з інвестиційною вартістю більше 50.0 млн.грн,  завершення вуличного освітлення, роботи з енергозбереження у ДНЗ, роботи щодо ремонту та реконструкції у місцевій ЗОШ, реставрацію палацу Тора Ланге, будівництво сучасного стадіону, реалізація проекту у галузі культури  туризму  «Подільське село – поринь у минуле», ремонт доріг місцевого значення, придбання шкільного автобуса, ремонт приміщення сільської ради, упорядкування місць тимчасового зберігання ТПВ, завершення ремонту у місцевому будинку культури та початок робіт з забезпечення населення питною водою, подальші заходи щодо утримання закладів охорони здоров’я, соціального захисту.

Про перспективи розвитку громад доповіли Олег Слободянюк, Галина Гуненко, Анатолій Куземко,  – голови Скитківської, Богданівської та Трощанської громад. Зокрема:

  • по громаді с. Скитка: про ситуацію з утримання закладів соціальної сфери в умовах недостатнього обсягу фінансових ресурсів, про проведені роботи із освітлення вулиць, монтажу дитячого ігрового майданчика, розроблення генерального плану території, співпрацю із ТОВ «Липовецьке». Про ключові завдання перспективного плану розвитку громади на 3 роки: Будівництво вуличного освітлення в с.Скитка, будівництво контейнерних майданчиків для централізованого збору ТПВ у с.Скитка, с.Теклинівка, с.Хороша, ремонти доріг місцевого значення, будівництво мережі водопостачання в с.Теклинівка та с.Скитка.
  • по громаді с. Богданівка: про наявну інфраструктуру об’єктів соціально-культурної сфери та підприємств реального сектора економіки, демографічну ситуацію; про проведений ремонт приміщення сільської ради, благоустрій території, ремонт доріг місцевого значення, будівництво зупинки для шкільного та рейсових автобусів, підключення до мережі Інтернет, благоустрій кладовища, надання субвенцій бюджетам вищих рівнів для виконання повноважень у сфері освіти, охорони здоров’я, соціального захисту та соціального забезпечення; співпраця із місцевими товаровиробниками . Про ключові завдання перспективного плану розвитку громади на 3 роки: монтажні роботи з вуличного освітлення, будівництво дитячого майданчика, будівництво свердловина для питної води.
  • по громаді с. Троща: про демографічну ситуацію, про стан та утримання закладів соціально-культурної сфери, про співпрацю із підприємствами реального сектору економіки, про доходи місцевого бюджету, про освітлення вулиць, надання субвенцій бюджетам вищих рівнів для виконання повноважень у сфері освіти, охорони здоров’я, соціального захисту та соціального забезпечення; про потребу у створенні комунального підприємства для обслуговування місцевої інфраструктури, про співпрацю із районним центром зайнятості, про родовища корисних копалин. Про ключові завдання перспективного плану розвитку громади на 3 роки: будівництво дитячого майданчика, поточний ремонт доріг місцевого значення, ремонт криниць загального користування, ремонт зали сільського  клубу, завершення освітлення вулиць, реконструкція пам’ятників загиблим воїнам у роки ІІ Світової війни, виготовлення генеральних планів для двох населених пунктів, ремонт греблі через  річку Соб.

Підбила підсумки обговорення Ольга Дмитрів. Запросила усіх присутніх до співпраці та запропонувала шляхи вирішення проблемних питань, які виникли у ході обговорення.