23 січня відбулися загальні збори громадян у с. Петрик Малинівської сільської ради, де одним з питань порядку денного було обговорення та затвердження Плану перспективного розвитку територіальної громади на період 2019-2021 років.

У зборах громадян взяли участь голова Малинівської сільської ради Олег Головащенко, начальник відділу економіки райдержадміністрації Людмила Романюк, депутати сільської ради, громадськість села.

Олег Іванович детально  окреслив   основні завдання  Перспективного  плану  розвитку територіальної громади на  2019 – 2021  роки. Головним пріоритетом розвитку Малинівської сільської ради було визначено реконструкцію частини будівлі школи I-II с. Петрик під дошкільний навчальний заклад. Проект для реалізації даного об’єкту планується розробити в цьому році.

Людмила Романюк наголосила, що нинішнє обговорення відбувається на виконання доручення Президента України, який на засіданні Ради регіонального розвитку озвучив завдання щодо створення Перспективного плану розвитку територій на 2019-2021 року, реалізація якого створює принципово нові можливості громадам.

На зборах також було заслухано звітну доповідь голови сільської ради Олега Головащенка, яка детально ознайомила присутніх про роботу сільської ради, її виконавчого комітету за 2018 рік, основні напрямки діяльності, здобутки та перспективи на майбутнє. За минулий рік у с. Петрик було здійснено капітальний ремонт дорожнього покриття та проведено роботи з освітлення по вул. Центральна, придбано баки для роздільного збирання твердих побутових відходів, встановлено дитячий майданчик на території СЗШ I-II с. Петрик.