Обговорення  перспективного плану розвитку територіальних громад району на 2019 – 2021 роки відбулось 21 січня 2019 року  в смт Браїлів .

Серед питань порядку денного засідання виконавчого комітету секретар селищної ради Ростислав Сваричевський виніс на розгляд присутніх перелік   об’єктів соціальної сфери та інфраструктури, які плануються модернізувати, ремонтувати та будувати в найближчій перспективі. Серед них: реконструкція амбулаторії загальної практики сімейної медицини, зокрема - системи опалення, водопостачання та водовідведення. Вагомий об’єм робіт буде здійснено в загальноосвітньому закладі І-ІІІ ст.., це: проектування та будівництво спортивної зали,   капітальний ремонт їдальні та даху.  Найближчим часом відбудеться капітальний ремонт приміщень КУ «Музей П.І.Чайковського та Н.Ф. фон Мекк» та селищного будинку культури.  Реконструкція мереж водопостачання очікується на п’ятнадцяти вулицях селища. В два етапи планується здійснити капітальний ремонт дорожнього покриття: по вул.. Козацька , площею 31400 кв.м. та вул.. Островського площею 2647 кв.м. Найбільший об’єкт, який планується реконструювати в селищі: спортивно – оздоровчий комплекс «Авнгард» кошторисною вартістю 24,4 млн. грн.. Після конструктивного обговорення,  учасники зібрання схвалили запропонований план.

Із об’єктом, який потребує капіталовкладень в першу чергу визначились і в Почапинецькій сільській раді. Сільським головою Анатолієм Поліщуком до відома присутніх доведено інформацію про перелік робіт, які планується виконати під час реконструкції місцевого ФАПу: капітальний ремонт приміщень, заміна вікон, дверей, облаштування водопостачання та водовідведення, централізованого опалення, вбиральні. На ці цілі планується використати 320 тис. грн..