За ініціативи Бабинської сільської ради  у приміщенні загальноосвітньої школи  зібрався актив громади, а це - працівники та депутати сільської ради, вчителі,  медпрацівники села, вихователі дитячого садочка, жителі села,  щоб обговорити План перспективного розвитку громади. На захід були запрошені керівники району: голова райдержадміністрації Андрій Лисак, перший заступник голови райдержадміністрації Володимир Любаревич, заступник голови райдержадміністрації Валентина Поїзд, начальники управління праці та соціального захисту населення, відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації.

Роботу розпочав сільський голова Олег Павлов та голова районної державної адміністрації Андрій Лисак. З великим інтересом присутні слухали інформацію Андрія Романовича, який підвів підсумки за 2018 рік та зупинився на планах розвитку району на 2019 -2021 роки.

Позитивно сприйнята присутніми інформація очільника району щодо стабільного зростання економічних показників впродовж  4 років, а саме: за цей час удвічі зросли обсяги промислового виробництва та  виробництва  сільськогосподарської продукції, більше, як втричі зросла орендна плата за паї. За  три роки у два рази зросла  середньомісячна заробітна плата  одного працюючого в районі, а зарплата в сільському господарстві зрівнялася із зарплатою по промисловості.

Відвертою була розмова про перспективи завершення капітального ремонту приміщення початкової школи. Це питання  хвилювало мешканців села та є пріоритетом №1 на 2019 рік для громади та району. Серед завдань, які ставить перед собою громада на 2019-2021 роки – модернізація  системи опалення у спортивному залі школи, ремонт та перекриття приміщення сільської ради,  поточний ремонт доріг та освітлення населених пунктів Бабинської сільської ради. Наразі, в минулому році у с.Бабин було встановлено два дитячих майданчики коштом державного бюджету та Іллінецької філії ПрАТ «Зернопродукт МХП».

Стимулом для присутніх стала інформація про  Плани перспективного розвитку об’єднаних територіальних громад та  інших громад, які ще не об’єдналися.

Присутні мали змогу звернутися до керівників району з питаннями, які їх хвилювали. Про  порядок призначення субсидій населенню у 2019 році надала роз’яснення  начальник управління праці та соціального захисту населення Лариса Бурдельна. Посадовець розповіла про надання житлових субсидій  у грошовій формі.

Спільно обговорено  перші результати медичної реформи та освітньої – «Нова українська школа».

Голова районної державної адміністрації інформував учасників зібрання про зміни в законодавстві щодо порядку переходу релігійних громад, у зв’язку із прийняттям Томосу, до УПЦ. При цьому зазначив, що цей процес мають ініціювати виключно громади без втручання влади.