26 грудня 2018 року голова районної державної адміністрації Михайло Демченко взяв участь у громадських обговоренняхПерспективного плану розвитку Агрономічноїтериторіальної громади на 2019-2021 роки.

В обговорені взяли участьзаступникголови райдержадміністрації Олег Бегус, сільський голова Олег Шулікін, начальники структурних підрозділів райдержадміністрації, установ району.

За період 2015-2018 роки  на території територіальної громади реалізувалися соціально-значущі проекти  за допомогою спільних зусиль всіх гілок влади.

За 4 роки  з районного бюджету на проведення робіт в Агрономічненській СЗШ І-ІІІ ступенів виділено3344,4 тис.грн. в т.ч. на  капітальний ремонт даху школи  у 2018 році - 2 млн.грн., з державного бюджету – 13718,0 тис. грн., в т.ч. на реконструкцію дитячого садочку - 5950 тис. грн., на розвиток інфраструктури - 7768 тис. грн., з обласного природоохоронного фонду виділено на реконструкцію каналізації виділено 3370 тис. грн.

В мешканців громади виникало безліч питань щодо добровільного об’єднання територіальних громад. Довго тривало жваве обговорення. Кожен висловлював свою думку щодо подальшого розвитку громади.

Голова райдержадміністрації Михайло Демченко зазначив: «Децентралізація – це не зворотній процес. Однак, державні органи виконавчої влади не мають права втручатися в  процес добровільногооб’єднання територіальних громад.Ми можемо надавати консультаційно-роз’яснювальну роботу щодо об’єднавчого процесу І тільки ви, як громада, маєте визначитись, де вам буде краще і з ким.».

Обговоривши проблематику,до Перспективного плану включили: капітальний ремонт частини приміщень ДНЗ "Сонечко", реконструкція зовнішніх мереж водопостачання  ІІ-ІІІ пускового комплексу центрального водогону, ремонт автомобільної дороги.