Цими днями голова районної державної адміністрації Михайло Демченко взяв участь у громадських обговореннях Перспективного плану  розвитку Побережненської та Гуменської територіальних громад на 2019 -2021 роки.

До дискусії долучилися заступник голови райдержадміністрації Олег Бегус, голова Вороновицької ОТГ Олександр Ковінько, сільські голови, начальники структурних підрозділів райдержадміністрації, установ району та місцеві підприємці.

Голова райдержадміністрації Михайло Демченкозазначив:«Спільно з громадою нам потрібно визначити першочергові об’єкти, які є пріоритетними для соціально-економічного розвитку села,  щоб в подальшому внести їх в Перспективний план розвитку Вінницького району на 2019-2021 роки, який буде презентований на засіданні Ради регіонального розвитку та реалізація яких буде фінансуватися з різних джерел та бюджетів всіх рівнів».

Обговоривши проблематику,Побережнянськагромада вирішилавключити до Перспективного плану розвитку Вінницького району на 2019-2021 роки наступні об’єкти:капітальний ремонт центральної автодороги обласного значення від с.Степанівка до с.Кордишівка; капітальне будівництво водопроводу в с.Кордишівка; встановлення вуличного освітлення с. Кордишівка і с.Побережне.

Жителі Гуменного до Перспективного плану розвитку свої громади включили: капітальний ремонт мереж вуличного освітлення, капітальне будівництво водопроводу та  реконструкціюочиснихспоруд в с.Гуменне; капітальний ремонт мереж вуличного освітлення, ремонтприміщення та оснащення системою опалення,ремонтдоріг в с. Михайлівка.

Михайло Демченко підсумовуючи сказав, що ми живемо в історичний для країни час, урядом за підтримки Президента впроваджується ряд ключових реформ, зокрема медична, освітня, реформа децентралізації. Всі вони будуть успішними, оскільки запозичені з кращого європейського та світового досвіду. Зауважив, що процес об’єднання територіальних громад є неминучим, децентралізація передбачає концентрацію коштів у місцевих бюджетах, надає громадам додаткові владні повноваження.