У передсвяткові грудневі дні 2018 року, в ході проведення сесій сільських рад, відбулись обговорення планів перспективного розвитку громад на 2019-2021 роки у Рахнівсько-Лісовій, Лозівській та Перепільчинецькій територіальних громадах Шаргородського району, в яких взяли участь сільські голови, депутати рад, члени виконкомів, керівники місцевих підприємств та організацій, а також представники районної державної адміністрації.

В ході проведення даних засідань, сільські голови підбили підсумки життєдіяльності громад протягом 2015-2018 років. Представники районної влади, в свою чергу ознайомили присутніх із
Планом перспективного розвитку Шаргородського району на 2019-2021 роки. Зокрема  було зазначено, що дане обговорення проводиться на виконання доручення Президента України Петра Порошенка, наданого під час  проведення засідання Ради регіонального розвитку України в листопаді місяці поточного року.

В результаті обговорення плани перспективного розвитку Рахнівсько-Лісової, Лозівської та Перепільчинецької територіальних громад було схвалено.