У Піщанському районі 20 грудня 2018 року в Кукулівській територіальнй громаді було проведено обговорення Перспективного плану розвитку громади на 2019 рік . В приміщенні актового залу Кукулівської ЗОШ І - ІІ ступенів за участі депутатів, членів виконавчого комітету, жителів села, працівників установ та організацій відбулося громадське слухання. В ході громадських слухань було ухвалено резолюцію підтримки документу.

 На часі у селян – впровадження енергозберігаючих та ресурсозберігаючих технологій в сільському Будинку культури в селі Кукули, проект капітального ремонту центральної дороги. Вирішено включити дані проекти до Перспективного плану розвитку Кукулівської сільської ради.

Того ж дня в приміщенні Ставківської сільської ради відбулось громадське обговорення перспектив територіальної громади.

Спочатку підсумували реалізовані проекти минулих років. З боку депутатів почули позитивні відгуки щодо напрямів роботи Ставківської сільської ради.  Ініціатив на майбутнє багато: на наступний рік планується капітальний ремонт адмін. будівлі села та продовження відновлення вуличного освітлення по вулицях Коцюбинського та Миру, відновлення меморіалу загиблим воїнам.

Чорноминська сільська рада так само у четвер  провела обговорення перспективного плану розвитку своєї територіальної громади на 2019-2021 роки за  участю депутатів сільської ради, членів виконкому сільської ради, керівників підприємств,  установ,  що працюють на території сільської  ради. Схвалено пріоритетні напрями розвитку громади на вказаний період: будівництво сонячної  електростанції в  с. Чорномин, яка відноситься до  екологічно чистих  об’єктів, що  не  мають негативного  впливу   на навколишнє середовище; заплановано капітальні ремонти освітянських об`єктів та ДНЗ. Як і у всіх селах в пріоритеті Чорномина – ремонт і будівництво автодоріг, водогонів, спортивних майданчиків та, навіть , спортзалу і футбольного поля із сучасним покриттям.

І всі ці плани мають реальні шанси на здійснення, адже завдяки децентралізації та чіткому й раціональному розподілу ресурсів, їх надходженню та освоєнню в територіальних громадах може насправді настати сучасний  і технологічний етап комунального оснащення та розвитку інфраструктури.