20 грудня, в малій залі Хмільницького районного Будинку культури відбулося засідання Ради регіонального розвитку Хмільницького району. Участь у заході взяли голова Хмільницької райдержадміністрації Євгеній Буткевич, голова Хмільницької районної ради Зоя Бонсевич, представники райдержадміністрації і районної ради, члени ради регіонального розвитку Хмільницького району, депутати районної ради, керівники територіальних органів виконавчої влади, правоохоронних органів, представники громадськості та засоби масової інформації.

На порядок денний було винесено одне питання: про раду регіонального розвитку Хмільницького району та обговорення перспективного плану розвитку територій на 2019-2021 роки, який, як зазначив у своєму виступі перший заступник голови Хмільницької районної державної адміністрації Павло Горбатюк має на меті визначення основних напрямів спільної господарської діяльності органів місцевого самоврядування і виконавчої влади.

Основна технологія полягає у реалізації визначеного плану шляхом розбудови інфраструктури територіальних громад: що планується до будівництва, капітального ремонту, модернізації  соціальних об’єктів (школи, лікарні, стадіони, будинки культури, ФАПи, спортзали тощо.). Головний загальний меседж всієї роботи: «Люди і влада – партнери», адже всі проекти мають розроблятись і здійснюватись у взаємодії із громадою, жителями сільських громад; люди мають відчути себе безпосередніми учасниками цих процесів, спрямувати свою енергію, людські та матеріальні ресурси на вирішення соціально-культурних питань своїх територій.

Нині в районі проводиться активне обговорення перспективних планів розвитку територіальних громад з метою формування «дорожньої карти», яка включатиме в себе повну інформацію по розбудові інфраструктури району у період 2015-2018 років та планування на 2019-2021 роки.

Увазі присутніх було запропоновано Проект переліку об’єктів та проектів соціально-економічної сфери й інфраструктури, що планується до будівництва капремонту, модернізації по Хмільницькому району на наступні три роки ( за рахунок коштів державного, місцевих бюджетів, інвесторів, благодійна допомога).

Одноголосно Проект перспективного плану розвитку Хмільницького району на 2019-2021 роки було вирішено прийняти до відома та по завершенню громадського обговорення, подати на затвердження головою райдержадміністрації.