Козятинський край активно здійснює обговорення перспективних планів розвитку регіону. 18 грудня під час сесій Йосипівської та Вовчинецької сільрад було обговорено  перспективний план розвитку територій. В засіданнях взяли участь депутати  сільських рад, члени виконкому, керівники підприємств, установ організацій  територіальної громади.

Відповідно до Перспективного плану розвитку громади, заплановано у 2019 році провести  ремонти дошкільного та  шкільного відділення Йосипівського  ЗНВК , придбання  учнівських парт,  вчительських  столів, іншого обладнання.

У Вовчинцях мають на меті здійснити ямковий ремонт сільських доріг, капітальний ремонт дороги міжрайонного сполучення; планують селяни взяти участь в обласному екологічному конкурсі по благоустрою сільського ставка,  дитячого майданчика; ініціюють благоустрій сільських кладовищ.

Йосипівчани також планують відремонтувати будинок  культури із залученням сучасним енергоефективних технологій.

Децентралізація та чітке визначення плану дій щодо розвитку громади дають сьогодні жителям сіл та селищ великі можливості: тепер зароблені кошти у більшості лишаються в громадах, і тому їх використання має бути відповідальним та корисним перш за все для кожного жителя сіл.