У Кулизькій й Тесівській сільських радах днями обговорили перспективний план розвитку територій на 2019-2021 роки.

В селі Кулига відбулося засідання 23 сесії 7 скликання за участю голови райдержадміністрації Ярослава Чернеги, який поінформував присутніх щодо формування так званої «дорожньої карти» соціально – економічного розвитку району у вигляді Плану перспективного розвитку, обговорення якого нині тривають регіональному та районному рівнях.

В процесі  розгляду даного питання присутніми було визначено пріоритетні об’єкти для включення до перспективного плану розвитку Кулизької громади, а саме придбання  ігрового майданчика та капітальний ремонт сільського клубу в с. Кулига. На ремонт сільського клубу планується виділити кошти з районного  та сільського бюджетів, а придбання та встановлення ігрового майданчика здійснюватиметься за кошти державного бюджету. На дані об’єкти розроблено проектно-кошторисну документацію та  в наступному році планується їх реалізація.

Так, саме в рамках здійснення реформи децентралізації реальними є дані кроки щодо відкритості й прозорості формування подібних планів. Так само, як і в Кулизі, одним із питань порядку денного засідання сесії Тесівської сільської ради було визначення об’єктів, які мають першочергово реалізовуватися на своїй території. В ході обговорення даного питання було вирішено здійснити капітальний ремонт дорожнього покриття по вул. Першотравнева та вул. Шкільна в с. Теси, загальна протяжність становить 1600 м. У наступному році, відповідно до плану  перспективного  розвитку територій на 2019-2021 роки, планується розробити проектно-кошторисну документацію на реалізацію даного об’єкту.

В ході засідання сесії депутатами були розглянуті  інші питання порядку денного –  це затвердження бюджету сільської ради на 2019 рік, програми соціального захисту населення на 2019 рік, плани роботи сільської ради та виконавчого комітету на 2019 рік.