У Пятківській територіальній громаді проведено обговорення плану перспективного розвитку на 2019-2021 роки. У зустрічі за круглим столом взяли участь депутати сільської ради, члени виконавчого комітету, керівники місцевих установ та організацій. На зустрічі були присутні голова Бершадської районної ради Михайло Бурлака та начальник відділу освіти, фізичної культури і спорту райдержадміністрації Оксана Тартачна.

Публічне обговорення відкрив сільський голова Леонід Свистун, який зазначив, що перспективний розвиток громади с. Пятківка – справа всієї команди активу села. Саме завдяки спільним зусиллям пятківчани виграли конкурси проектів розвитку громад у 2016, 2017 та 2018 роках, і не зупиняються на цьому.

Завідувачка дошкільним навчальним закладом Людмила Макарчук поділилася позитивним досвідом підготовки проектів та їх реалізації. Сьогодні дитячий садочок має теплу підлогу, енергозберігаючі вікна; зроблено якісні ремонти тощо.

Про стан справ у загальноосвітній школі інформував директор Володимир Багнюк. Він зазначив, що результатом спільної роботи колективу школи є перемоги учнів на олімпіадах в районі та області; пан директор запропонував включити до перспективного плану розвитку ремонт спортивної зали , опалювальної системи та покрівлі школи.

Пропозиції сільських медиків озвучила лікар ЗПСМ Світлана Литвиненко та завідувач фельдшерським пунктом с, Глинське  Сергій Каричковський. Не залишились осторонь обговорення працівники культури. Варто відзначити, що у кожному виступі відчувались справжній патріотизм та гордість за своє село.

Пятківка відзначилась конструктивним обговоренням Плану перспективного розвитку. Голова районної ради Михайло Бурлака наголосив на важливості розвитку соціальної інфраструктури, найголовніше, аби люди відчували реальні позитивні зміни, кожен житель має отримати свою частку уваги від влади і районної, і сільської. Формування перспективного плану – це ключові завдання. У Пятківці є потужна команда однодумців – це дає свій результат. 

В  засіданні  виконкому Яланецької й Флоринської сільських рад  взяли  участь, заступник начальника  управління агропромислового та економічного розвитку РДА Сергій Корнелюк, депутати  сільської ради,  члени  виконкому.

Сільський голова Яланця Володимир Мороз поінформував присутніх про реалізовані проекти розвитку громади протягом 2017-2018 років: здійснено будівництво нової криниці для водопостачання дошкільного навчального закладу; придбано фільтри для очищення води, впроваджено енергозберігаючі технології та проведено ремонтні роботи в загальноосвітньому навчальному закладі.

Що ж стосується 2019 – 2021 років, то, відповідно до Перспективного плану розвитку Яланецької  територіальної громади заплановано будівництво розвідувально – експлуатаційної свердловини, реконструкція та будівництво вуличного освітлення вулиць Гагаріна, Комарова, Коцюбинського, Пушкіна, І.Франка, Лермонтова, Шевченка, Л.Українки, будівництво вогнезахисної обробки дерев’яних елементів покрівлі дошкільного навчального закладу «Барвінок».

Депутати сільської ради, члени виконавчого комітету обговорили пріоритетні завдання розвитку територіальної громади, та за результатами обговорення  прийняли  рішення  щодо  схвалення   даного плану  перспективного розвитку громади.

У Флоринській територіальній громаді також відбулося обговорення Перспективного плану розвитку на 2019-2021 роки.

Перед початком презентації голова сільської ради Сергій Рожкевич поінформував про діяльність за період 2015-2018 років; він зазначив, що реалізація проектів розвитку громади стала можлива завдяки отриманню субвенції з державного бюджету, участі в обласних конкурсах та активної співпраці членів громади. Придбано мультимедійний комплекс (комп’ютер, проектор, дошка), здійснено будівництво мереж водопостачання, облаштовано зони відпочинку на території парку «Анталька»: здійснено гейдерування дороги; закуплено та встановлено дитячий та спортивний майданчики.

У 2018 році, завдяки перемозі у ІІ районному конкурсі втілено в життя проект «Тепла школа – здорові діти»: встановлено піролізний котел та металопластикові вікна.

Сільський голова Сергій Рожкевич окреслив присутнім основні заходи до впровадження у наступні роки:

  • капітальний ремонт їдальні, бібліотеки, актової зали Флоринської загальноосвітньої школи;
  • вибірковий капітальний ремонт шляхової частини по вул. Нова с. Флорино загальною протяжністю 750 м.;
  • капітальний ремонт дошкільного навчального закладу «Колосок».

Пропозиції від присутніх були враховані та включенні до Перспективного плану розвитку Флоринської сільської ради.

Перед владою та громадою ще багато завдань. У кожному населенному пункті району є над чим працювати. Спільно усі міркують над вирішенням найболючіших та найпріоритетніших завдань. Головне, щоб їх розв’язання принесло якнайбільшу користь для суспільства, для кожної окремої людини.