На виконання рішень Всеукраїнської Ради регіонального розвитку, яка відбулась місяць тому у Києві, по всіх громадах нашої країни триває розгляд планів перспективного розвитку на найближчі три роки.

Не є винятком і Гайсинський район, адже обговорення Плану перспективного розвитку територій на 2019-2021 роки стало головною темою зборів виконавчого комітету та жителівЗятковецької сільської ради, яке відбулося 14 грудня.

Участь в обговоренні взяли заступник голови районної державної адміністрації Сергій Несвятий, очільник територіальної громади с. Зятківці Микола Керанчук, депутат районної ради Юрій Лебідь, депутати місцевої ради, керівники установ та громадськістьсела.

В ході засідання учасники зібрання заслухали доповідь сільського голови Зятковецької територіальної громади Миколи Керанчука. Він поінформував про те, що вже зроблено протягом 2018 року, а також про змістовні плани стосовно розвитку села на майбутнє, які лягли в основу Перспективного плану розвитку Зятковецькоїтериторіальної громади та бюджету на 2019 рік, що і буде затверджено на сесії сільської ради.Зокрема, з метою створення об'єкту туристичної інфраструктури району, заплановано будівництво музею етнографії в с. Зятківці Гайсинського району, орінтованою вартістю 3,0 млн.грн.

В своєму виступі заступник голови районної державної адміністрації Сергій Несвятий проінформував про те, що саме зроблено за останні чотири роки у сферах господарської діяльності Гайсинщинита окреслив перспективи розвитку Гайсинщини на 2019-2021 роки. Сергій Миколайович озвучив визначений членами районної ради розвитку Гайсинського району перелік об’єктів та проектів соціально-економічної сфери та інфраструктури, які заплановано реалізувати у наступних 2019-2021 роках.

По завершенню зборів жителями територіальної громади було обговорено перспективи реалізації усіх запропонованих до розгляду об’єктів та підтримано пріоритетні напрями розвитку громади.