Голова ОДА Владислав Скалський повідомив, що станом на ранок 21 травня з початку запровадження карантинних заходів працівниками поліції Вінниччини складено 325 протоколів за адміністративне правопорушення, передбачене ст. 44-3 КУпАП (порушення правил щодо карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм), які направлено на розгляд судів, з них 12 проваджень закрито судами за відсутності події і складу адміністративного правопорушення. За добу задокументовано 5 адмінправопорушень.

Як зазначив очільник області, наразі на самоізоляції перебуває 1 тис. 390 осіб, за добу на облік поставлено 95 особу. Разом з тим знято з обліку 4 тис. 240 осіб, термін перебування яких на самоізоляції завершився та інфекційне захворювання не проявилось. Протягом останньої доби на облік поставлено 40 осіб.

Відносно громадян за порушення карантинних правил щодо самоізоляції протоколи не складались.

Для вжиття заходів щодо запобігання поширенню коронавірусу та посиленню публічної безпеки і порядку на території Вінницької області функціонує 7 КПП, з них санітарних – 5. Також в м. Вінниці та по області працює 34 та 150 мобільних патрулів відповідно, піших патрулів у м. Вінниці/ по області – 25/68.

Задіяно на КПП та у патрулі протягом доби:

  • поліцейських – 554;
  • лікарів – 4;
  • НГУ – 38;
  • ДСНС – 10.

Крім того 172 патрулів (з яких 104 – автопатрулі та 68 піших) в кількості 344 поліцейських наближені до 159-ти об’єктів відпочинку.