Завдяки спільному благодійному проєкту Міністерства соціальної політики України та корпорації АТБ із забезпечення соціально незахищених верств населення продуктами харчування, у Вінницькій області соціальними робітниками територіальних центрів соціального обслуговування (надання соціальних послуг), центрів надання соціальних послуг ОТГ завершено роздачу 17 841 продуктового наборуодиноким людям похилого віку та особам з інвалідністю, що мешкають у містах, селах та селищах регіону та потребують такої допомоги.

У протистоянні з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою корона вірусом SARS-CoV-2, що поширилася на території України, надзвичайно важливим є надання допомоги та підтримки вразливим верствам населення, зокрема, одиноким особам поважного віку та особам з інвалідністю, які в умовах ізоляції неспроможні стовідсотково забезпечити свої потреби.

Соціальні робітники Вінниччини продовжують забезпечувати соціально незахищених громадян продуктами харчування, медикаментами та іншими товарами, а також допомагають оплачувати рахунки, готувати їжу, прибирати тощо.

«Висловлюємо щиру подяку Міністерству соціальної політики України та корпорації АТБ за таку потужну підтримку тих, хто найбільше цього потребує. Сподіваємось на подальшу плідну співпрацю на благо мешканців Вінниччини», - зазначила заступник голови обласної державної адміністрації Наталя Заболотна.

Вона також подякувала соціальним робітникам області за надану допомогу усім тим, хто її найбільше потребує в умовах карантину.

«Окрім того, варто відмітити якісну комунікацію цього процесу працівників Департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації, а також подякувати усім соціальним робітникам Вінниччини, яких у нас близько 1,5 тисячі, за те, що продовжують працювати в посиленому режимі та щоденно дбають про те, щоб в умовах карантину громадяни похилого віку та особи з інвалідністю отримували необхідні соціальні послуги», - підкреслила Наталя Заболотна.