Як повідомив голова облдержадміністрації Владислав Скальський, станом на 09:00 3 травня у Вінницькій області зареєстровано 715 підозр  на коронавірусну хворобу COVID-19. Лабораторно підтверджено 435 випадків, одужало 146 пацієнтів. В 267 випадках коронавірус не виявлено. Зразки матеріалів від 13 хворих ще досліджуються.

Пацієнти з лабораторно підтвердженими випадками  та   з підозрою на COVID-19 перебувають на стаціонарному лікуванні в боксованих  палатах під постійним медичним спостереженням. На даний час стан пацієнтів стабільний.

​Наразі визначені контактні особи, які самоізольовані та знаходяться під медико-санітарним наглядом.

В Україні зареєстровано 11913 лабораторно підтверджених випадків коронавірусної інфекції.

​На даний час  в лікарнях області розгорнуто  524 інфекційних ліжок. При потребі, кількість ліжок для лікування хворих  на коронавірусну хворобу або з підозрою буде збільшена, шляхом перепрофілювання  інших ліжок  або цілих медичних закладів згідно плану.

​В інфекційних відділеннях в боксованих палатах створені палати інтенсивної терапії, які забезпечені необхідним обладнанням.

​Інфекційні відділення лікарень забезпечені та постійно поповнюють запаси необхідних медикаментів,  дезінфекційних та антисептичних засобів, засобів індивідуального захисту для медичних працівників, та інших матеріальних ресурсів. Моніторинг їх забезпеченості проводиться щотижнево

​Специфічної профілактики коронавірусної інфекції немає.  Не існує і специфічного лікування  даної хвороби. Лікування симптоматичне – посиндромне.

 ​Попередити інфікування  можна дотримуючись простих правил:

- Часто мити руки  водою з милом, якщо немає такої можливості  використовувати антисептичний засіб;

- Уникати контакту з людьми у яких є ознаки гострої респіраторної вірусної інфекції;

- Не відвідувати місця великого скупчення людей;

- Зберігати певну дистанцію при спілкуванні;

- Утримуватись від поїздок.

​В черговий раз  наголошую, що самоізоляція найбільш ефективний спосіб попередження та поширення інфекції. Це переконливо доводить досвід інших країн.

​Будьте свідомими, поважайте один одного, бережіть себе та своїх близьких!