Такі дані озвучив голова обласної державної адміністрації Владислав Скальський.

Так, станом на 08:00 23 квітня відповідно до статистичних даних з початку запровадження карантинних заходів працівниками поліції Вінниччини складено 287 протоколів за адміністративне правопорушення, передбачене ст. 44-3 КУпАП (порушення правил щодо карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно проти епідемічних правил і норм), які направлено на розгляд судів.

За словами Владислава Скальського за добу задокументовано 4 адмінправопорушення.

Серед порушників, на яких складено адмінпротоколи, 18 - керівників підприємств, установ та організацій, 38 керівників торгових закладів та установ харчування, 105 - підприємці, які здійснювали торгівельну діяльність, або надавали послуги, 81 – фізичні особи, 17 - перевізники (13 водії маршрутних таксі та 1 водій тролейбусу, 3 - нерегулярні перевезення), 28 – громадяни, які порушили карантинні правила щодо самоізоляції.

Крім того, з початку запровадження карантинних заходів, на території області задокументовано один факт вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ст. 325 КК України (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням)

В період запровадження карантинних заходів на самоізоляції перебуває 1 тис. 767 осіб, зокрема протягом останньої доби на облік поставлено 90 осіб. Натомість знято з обліку 2 тис. 249 осіб, термін перебування яких на самоізоляції завершився та інфекційне захворювання не проявилось.

«Для посилення публічної безпеки і порядку на території Вінницької області функціонує 28 контрольно-пропускних пунктів, з них санітарних – 11», - зауважив Владислав Скальський.

Крім цього у м. Вінниці працює 34 мобільні патрулі, в області – 152. Кількість піших патрулів в обласному центрі 35, на Вінниччині загалом – 76.

Протягом доби на контрольно-пропускних пунктах задіяно 700 поліцейських, 14 лікарів, 138 військовослужбовців Національної гвардії України, 28 працівників ДСНС та 23 співробітники муніципальної варти. 217 патрулів (з яких 141 – автопатрулі та 76 піші) в кількості 458 поліцейських наближені до 159-ти об’єктів відпочинку