Сьогодні, 16 квітня, під час традиційного онлайн брифінгу голови обласної державної адміністрації Владислава Скальського, оприлюднено актуальні відомості щодо випадків захворювання на Вінниччині.

Так, керівник регіону зазначив, що в області, з початку спостережень, зареєстровано 464 підозри на коронавірусну інфекцію, 279 випадків – це підтверджений коронавірус, в тому числі у вісімнадцяти дітей (м. Вінниця – 9 дітей, м. Гайсин – 4 дитини, Літинський, Чернівецький, Вінницький, Томашпільський та Тростянецький райони – по одній дитині).

За його словами, лабораторно підтверджені випадки вже зареєстровані у 24 адміністративних одиницях області (м. Вінниця – 119 осіб, Калинівський район – 56, Тростянецький та Вінницький райони по 15 осіб, Гайсинський район – 11 осіб, Погребищенський район – 9, Козятинський район – 7, Барський – 6 осіб, Немирівський, Жмеринський та Ямпільський райони по 5 випадків, Літинський та Хмільницький райони – по 4, Томашпільський та Липовецький по 3, Крижопільський, Могилів-Подільський і Мурованокуриловецький – по 2 випадки, м. Ладижин, Тиврівський, Тульчинський, Оратівський, Чернівецький та Іллінецький райони – по одному випадку).

Владислав Скальський повідомив, що в осередках спалаху було обстежено 465 осіб із підозрою на захворювання, а також 3100 хворих на пневмонію та контактних осіб, в тому числі, значну кількість медпрацівників.

Він зазначив, що на даний час в лабораторіях Обласного Лабораторного центру в наявності діагностичних тестсистем для дослідження біоматеріалів методом полімеразно-ланцюгової реакції на 2600 осіб.

«Ми очікуємо на нові централізовані поставки тестсистем, а також власні закупівлі обласного лабораторного центру», – запевнив посадовець.

Голова ОДА повідомив, що загалом з початку карантину Обласний Лабораторний центр дослідив 3595 ПЛР-тестів.

«Маємо хорошу новину – станом на зараз 15 осіб на Вінниччині офіційно одужали, їх ПЛР-тести двічі показали негативний результат. Відтак, кількість активних випадків захворювання складає 264 особи станом на сьогодні. Усім пацієнтам зичу швидкого одужання та міцного здоров`я!», – зазначив Владислав Скальський.

Керівник регіону повідомив, що маленький Павлик з м. Могилів-Подільський продовжує своє лікування в м. Вінниця, в обласній дитячій лікарні, під наглядом лікарів і найголовніше – коронавірус було подолано.

«Зараз триває складний, і, на жаль, повільний процес відновлення організму дитини після хвороби. Дякую усім тим, хто підтримував хлопчика і продовжує це робити. Від себе можу запевнити, що ми максимально сприятимемо його швидкому одужанню!», – наголосив Владислав Скальський.