Під час брифінгу голова ОДА підкреслив, що вчасна реєстрація випадків відбувається  завдяки роботі Вінницького обласного лабораторного Центру МОЗ України, фахівці якого працюють в цілодобовому режимі, проводячи велику кількість тестувань методом полімеразної ланцюгової реакції.

Так, за добу на Вінниччині виявлено 23 нових випадки зараження на коронавірусну інфекцію.

«Загалом, на даний час в лабораторіях обласного Центру протестовано 2624 зразки біоматеріалів. У результаті досліджень в 174 осіб був виявлений коронавірус, у 2450 випадках результати досліджень були негативні. Варто зазначити, що 52% випадків коронавірусу виявлено завдяки роботі з відпрацювання контактних осіб в процесі епідрозслідування», - зазначив голова ОДА.

За словами очільника області, на сьогодні в осередках спалаху коронавірусної інфекції обстежено 318 осіб з підозрою на захворювання, а також 2276 контактних особи. З профілактичною метою було обстежено більше 30 осіб, які перебували в обсервації.

Крім цього, за добу було проведено 8 дезінфекцій в осередках спалаху.

 «На даний час в лабораторіях обласного лабораторного Центру в наявності діагностичні тест-системи для дослідження матеріалів методом полімеразної ланцюгової реакції на 3900 осіб», - зауважив Владислав Скальський.

Під час брифінгу очільник області поінформував про роботу мобільних медичних бригад, кількість яких на Вінниччині становить 69. За його словами, лише за минулу добу їм вдалося провести більше 340 досліджень, однак, ще 400 досліджень опрацьовуватимуться сьогодні та завтра.