Щодо ситуації із поширення короновірусуCovid-19 на території області проінформував голова ОДА Владислав Скальський в ході щоденного онлайн брифінгу.

Так, станом на 10:00 сьогоднішнього дня на території Вінниччини зафіксовано 29 підозр на коронавірус та 1 лабораторне підтвердження. На 12:00 ще 2 підозри підтверджено обласним лабораторним Центром МОЗ України.

«Щодо першого випадку, то він зафіксований у мешканки міста Вінниці, яка 24 березня була госпіталізована в інфекційне відділення КНП «Вінницька міська клінічна лікарня №1» з попереднім діагнозом ГРВІ та підозрою на Covid-19. Наразі її стан стабільний, проводиться симптоматичне лікування. З метою недопущення поширення даного захворювання та локалізації осередку інфекції проводиться широкий комплекс протиепідемічних заходів по місцю роботи та проживання пацієнтки», - повідомив Владислав Скальський.

Очільник ОДА наголосив, що інформація про пацієнтів є конфіденційною, а її поширення без згоди власників заборонено.

Також Владислав Скальський коротко проінформував щодо ситуації із Covid-19 на території України. Наразі 156 лабораторно підтверджених випадки, з яких 5 летальних. За останню добу зафіксовано 43 нових випадки захворювання на коронавірус. Наразі захворювання поширилось на 16 областей України.

Крім того, триває евакуація громадян України з-за кордону. Вчора до області прибув автобус із 15 громадянами, які при перетині кордону були оглянуті та підписали згоду на самоізоляцію протягом 14 днів.

Владислав Скальський наголосив, що задля недопущення поширення коронавірусної інфекції, про випадки порушення зобов’язань із самоізоляції людьми, які приїхали з-за кордону, необхідно одразу повідомляти на телефонну гарячу лінію 0 800 216 433. Наразі такі заходи є вимогою ситуації, що склалась в Україні та світі.