Сьогодні, 10 травня, в прес-центрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації відбулася чергова експертна зустріч у форматі відеоконференції з представниками Секретаріату Кабінету Міністрів України з метою обговорення та надання пропозицій щодо реалізації в Україні Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд» у 2018-2020 роках.

Зазначимо, що експертна зустріч, яка проводилася у рамках тижня «Ініціативи «Відкритий Уряд», вперше об’єднала представників 24 регіонів України.

У роботі вінницької студії взяли участь заступник начальника управління – начальник відділу комунікацій з громадськістю управління комунікацій з громадськістю Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Олена Василишина, начальник сектору супроводу публічних закупівель Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації Галина Іванова, старший інспектор сектору забезпечення доступу до публічної інформації апарату облдержадміністрації Ольга Люшнікова, головний спеціаліст відділу інформаційного забезпечення та доступу до публічної інформації управління інформаційних технологій апарату облдержадміністрації Дмитро Яшин, в.о. заступника начальника Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області з питань державної реєстрації – начальник управління державної реєстрації Ярослав Миколюк, голова громадської організації «Філософія серця» Юлія Грига.

За словами представників Кабінету Міністрів України, «Ініціатива «Відкритий Уряд» – це, в першу чергу, налагодження ефективної співпраці уряду з організаціями громадянського суспільства з метою забезпечення більш ефективної реалізації державної політики. Окрім того, було наголошено про те, що така робота й надалі буде проводитися на постійній основі включаючи у себе «зворотній зв'язок» влади з громадськістю.

Під час зустрічі, що відбувалася у форматі «запитання – відповідь», було озвучено ряд пропозицій для включення їх до проекту плану дій з впровадження Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд» у 2018-2020 роках, який планується затвердити до 31 серпня 2018 року. Зокрема, прозвучали такі пропозиції, як проведення щоквартальних зустрічей Прем’єр-міністра України з головами громадських рад при органах виконавчої влади, а також громадськості з представниками міністерств та відомств Кабінету Міністрів України.

На сьогоднішній день, до проекту плану дій з впровадження Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд» у 2018-2020 роках надійшло більше 150 пропозицій.

Нагадаємо, що відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 30 листопада 2016 року № 909-р «Про затвердження плану дій із впровадження Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд» у 2016-2018 роках», прийнято розпорядження голови облдержадміністрації від 18 серпня 2017 року № 590 «Про затвердження плану дій з впровадження в області Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд» на 2017-2018 роки», яким передбачено проведення ряду відповідних заходів на території області.