Відповідно до пункту 11 Типового положення про Громадську раду при міністерстві, іншому центральному органі виконавчої влади, Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласній, Київській та Севастопольській міській, районній, районній у мм. Києві та Севастополі державній адміністрації (далі – Типове положення), затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 03 листопада 2010 року № 996, повідомляємо:

установчі збори по формуванню нового складу Громадської ради при Вінницькій обласній державні адміністрації відбудуться шляхом рейтингового голосування 14 квітня 2021 року, початок об 11:00 год.

Враховуючи заходи карантинних обмежень «помаранчевої зони» із застосуванням деяких обмежень «червоної зони», що задіяні на цей час у місті Вінниця, і обмежують проведення колективних зборів (понад 30 осіб) в одному приміщенні, Ініціативна група із формування і проведення зборів повідомляє, що установчі збори і рейтингове голосування відбудуться за допомогою сервісу для організації онлайн-конференцій та відеозв’язку Zoom.

Місце засідання ініціативної групи: м. Вінниця, вул. Соборна, 70, приміщення Вінницької обласної державної адміністрації, 4-й поверх. Ініціативна група запрошує на збори для звітування про діяльність протягом 2019–2021 років голову Громадської ради при обласній державній адміністрації Пилипа Прудиуса.

Усі учасники установчих зборів, що братимуть участь у зборах, в період з 12 до 14 квітня 2021 року отримають на свої електронні адреси бланк бюлетеня для рейтингового голосування.

14 квітня 2021 року в період з 10:00 до 10:30 год всім учасникам установчих зборів на електронні адреси буде надіслане посилання на підключення до Zoom; реєстрація учасників розпочнеться о 10:30 год. Просимо уточнити свої електронні адреси, адже саме цей засіб комунікації визначений Типовим положенням як єдиний і легітимний для обміну інформацією між Ініціативною групою і учасниками установчих зборів.

УВАГА! Для належної реєстрації усім учасникам установчих зборів необхідно мати документ, що посвідчує особу, а також роздрукований бюлетень для рейтингового голосування. Це має бути продемонстровано в Zoom для здійснення реєстрації.

Проведення установчих зборів фіксуватиметься під відеозапис. Під час зборів має бути обрано лічильну комісію зі складу Ініціативної групи.

Після заслуховування звіту голови Громадської ради при обласній державній адміністрації Пилипа Прудиуса та оприлюднення списку кандидатур до нового складу Громадської ради при обласній державній адміністрації буде проведено рейтингове голосування: кожен з учасників зборів має позначити в бюлетені 35 кандидатур (не більше!), за які він віддає свої голоси, і продемонструвати свій заповнений бюлетень для відеофіксації, після чого до 17:00 год. 15 квітня 2021 року доставити оригінал бюлетеня Ініціативній групі за адресою: м. Вінниця, вул. Театральна, 14, 4 поверх (пресцентр).

Звертаємо увагу на те, що на офіційному вебсайті Вінницької обласної державної адміністрації у розділі «Громадянське суспільство», рубриці «Громадська рада», підрубриці «Установчі збори» розміщено:

список кандидатів до складу Громадської ради при обласній державній адміністрації із біографічними довідками, фото та мотиваційними листами кандидатів до складу громадської ради; відомостями за останні шість місяців до дати оприлюднення органом виконавчої влади повідомлення про формування складу громадської ради щодо результатів діяльності інститутів громадянського суспільства, представники яких є кандидатами до складу громадської ради, а також посилання на офіційні вебсайти інститутів громадянського суспільства, сторінки у соціальних мережах (у разі наявності);

список представників інститутів громадянського суспільства, яким відмовлено в участі в Установчих зборах із зазначенням підстав для відмови.

 

Ініціативна група з підготовки та проведення установчих зборів із формування нового складу Громадської ради при Вінницькій обласній державній адміністрації