Сьогодні, 3 лютого, у великій залі обласного молодіжного центру «Квадрат» відбувся відкритий захист проєктів громадських організацій Вінниччини у рамках конкурсу з визначення програм (проєктів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надаватиметься фінансова підтримка у 2021 році за рахунок коштів обласного бюджету.

Цьогорічний конкурс – вже 14-й, який організовує Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної державної адміністрації відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 12 жовтня 2011 року № 1049 «Про затвердження Порядку проведення конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка» та на виконання Регіональної програми сприяння розвитку інформаційного простору та громадянського суспільства у Вінницькій області на 2019-2021 роки, затвердженої рішенням 36 сесії обласної Ради 7 скликання від 4 грудня 2018 року № 720.

У відкритому захисті проєктів громадських організацій взяв участь Голова обласної державної адміністрації Сергій Борзов, який зазначив, що залучення інститутів громадянського суспільства до вирішення пріоритетних питань Вінницької області надзвичайно важливе та потребує підтримки як на державному, так і на регіональному рівнях.

«Такий конкурс, що став вже традиційним для Вінниччини, – це змога презентувати успішні практики діяльності та отримати фінансування на реалізацію тих чи інших актуальних проєктів та заходів, спрямованих на підтримку державної та регіональної політики у тій чи іншій сфері», – відзначила Перший заступник Голови обласної державної адміністрації, співголова конкурсної комісії Наталя Заболотна.

Цього року на розгляд конкурсної комісії подано 34 конкурсні пропозиції на загальну суму понад 3,5 млн. грн. Очікуване співфінансування коштами обласного бюджету – майже 2 млн. грн.

Це проєкти спрямовані на розвиток інклюзивного середовища, створення культурного продукту, розвиток засобів масової інформації Вінницької області та поліпшення інформаційної політики загалом через вивчення та запровадження західноєвропейського досвіду, популяризацію читання та творів місцевих авторів, розвиток духової музики, проведення краєзнавчої роботи, зокрема створення пересувної фотовиставки та науково-популярного документального фільму, розвиток інструментів електронної демократії на Вінниччині та багато інших, не менш актуальних.

Конкурсна комісія оцінювала подані конкурсні пропозиції за декількома критеріями, зокрема в оцінці враховується відповідність проєкту його меті, реалістичність досягнення, значущість майбутніх результатів та результативних показників виконання, а також очікувана ефективність використання бюджетних коштів.

Окрім того, комісія зважала на рівень кадрового та матеріально-технічного забезпечення громадської організації, необхідного для виконання програми та досвід діяльності у відповідній сфері.

Під час наступного, третього етапу конкурсу відбудеться підбиття підсумків голосування членів конкурсної комісії та складання відповідного рейтингу.

Про третій етап конкурсу буде повідомлено додатково на офіційному вебсайті обласної державної адміністрації.