Сьогодні, 7 лютого, на базі Центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організації Вінницької області відбулася перша обласна конференція «Розумна взаємодія».

Захід проходив у рамках реалізації в області Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні на 2016-2020 роки, затвердженої Указом Президента України від 26 лютого 2016 року № 68 «Про сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні».

«Метою нашої конференції є презентація досвіду та ключових напрацювань щодо налагодження комунікації та повноцінної співпраці між владою, громадою та місцевим бізнесом. Ми розглянемо кращі практики такої співпраці, пілотування громад, а також поговоримо про стратегічне планування як основу майбутнього успіху», – відзначила виконавчий директор фонду «Молода громада» Інна Старчікова.

«Сьогодні дуже важливо розуміти, що розвиток громад – це наше з вами майбутнє. Налагодження більш ефективної співпраці між органами державної влади та територіальною громадою із обов’язковим залученням місцевого бізнесу дозволяє протидіяти глобальним викликам та сприяє розвитку місцевої громади», – зазначила директор Центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організації Вінницької області Тетяна Пашиніна.

За словами експерта фонду «Молода громада» Вадима Георгієнка, саме провадження новітніх IT-технологій у територіальних об’єднаних громадах Вінниччини є першим кроком до соціально-економічного розвитку громад області.

Під час конференції було презентовано проміжні результати пілотування Тульчинської об’єднаної територіальної громади у рамках реалізації проєкту «Розумна взаємодія».

Учасники конференції отримали роздаткові матеріали, зокрема, методичний посібник «Стратегія планування розвитку об’єднаної територіальної громади».

У виданні розкриваються теоретичні та прикладні засади стратегічного управління, а також презентовано європейський досвід та рекомендації щодо застосування інструментарію стратегічного планування в об’єднаних територіальних громадах області.

Після основної частини заходу, учасники конференції обговорили основні пріоритети, що будуть закладені у наступній стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні.