У великій залі Вінницького обласного молодіжного центру «Квадрат» відбулося урочисте святкування 20-ї річниці створення Вінницької міської громадської організації соціального розвитку та становлення окремих малозахищених категорій молоді «Паросток».

Святкування відбувалося у рамках інклюзивного форуму «Право на особливе життя» у рамках реалізації проєкту «Право на...» за організаційної та фінансової підтримки Вінницької міської ради.

«Хочу щиро подякувати усім нашим партнерам за багаторічну підтримку та допомогу. За ваше розуміння. Це співпраця, що перевірена часом. Я переконана, що без вас ми не стали б такими самодостатніми як ми є сьогодні, ми б не змогли у повній мірі реалізовувати наші проєкти та допомагати усім тим, хто цього потребує», – відзначила голова громадської організації Ірина Саранча.

Зазначимо, що «Паросток» має значний досвід щодо реалізації на території області низки інклюзивних проєктів, зокрема таких, як «Життя вище інвалідності», «Мистецтво без бар’єрів», «Соціальні реабілітації – шлях до інклюзії», «Вимушені переселенці: життя без болю», «Денний догляд за особами з глибокою та помірною інвалідністю», «Шлях до повноцінного життя в громаді осіб з інвалідністю та учасників АТО», «Кроки до професійного виживання», «Освіта протягом життя» та багато інших.

Протягом 2019 року реалізовується проєкт «Агенти соціальних змін», що став одним з переможців конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надаватиметься фінансова підтримка у 2019 році за рахунок коштів обласного бюджету.

Проєкт передбачає організацію та проведення навчальних тренінгів для молодих людей з типовим розвитком та молоді з інвалідністю з тематики впровадження інклюзивних змін на рівні об’єднаних територіальних громад Вінницької області.

Щиро вітаємо Вінницьку міську громадську організацію соціального розвитку та становлення окремих малозахищених категорій молоді «Паросток» зі святом та розраховуємо на подальшу плідну співпрацю у напрямку розбудови інклюзивного середовища на Вінниччині!