Вчора, 5 листопада, у місті Вінниці відбувся підсумковий форум щодо результатів реалізації у Вінницькій області громадською організацією «ДІА-ДІТИ» соціального проєкту «Діабет не перешкода!».

Проєкт став одним з переможців конкурсу з визначення програм (проєктів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надаватиметься фінансова підтримка у 2019 році за рахунок коштів обласного бюджету.

За словами керівника проєкту Руслани Кобзар, головна мета – привернути увагу громади до проблеми цукрового діабету у дітей, показати українському суспільству, що діабет – це не вирок, це просто «особливість» дитини з якою вона може повноцінно жити: займатися спортом, танцями й таке інше.

Відповідно до статистичних даних, у Вінницькій області у 2018 році нараховувалося 120 дітей з цукровим діабетом, в Україні загалом – близько 8 тисяч.

Під час соціального форуму «Діабет не перешкода!» було обговорено у робочих групах проблематику профілактики у дітей діабету І типу, а також комплекс заходів щодо покращення якості життя дітей хворих на цукровий діабет.

Напрацювання форуму будуть відповідним чином оформлені та найближчим часом надані Міністерству охорони здоров’я України з метою їх врахування на державному рівні.

Зазначимо, що громадська організація «ДІА-ДІТИ» має значний досвід щодо реалізації низки соціальних проєктів на Вінниччині, зокрема таких як, «Зміни життя», «ДІА-ДІТИ», «Прийміть нас іншими» та «Сучасний погляд на проблему компенсації цукрового діабету у дітей» та багато інших.

Нагадаємо, що цього року переможцями конкурсу з визначення програм (проєктів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надаватиметься фінансова підтримка у 2019 році за рахунок коштів обласного бюджету стали 25 проектів громадських організацій Вінниччини, які протягом року отримають співфінансування на загальну суму 1 млн. грн.

Протягом 1 жовтня – 15 листопада поточного року триває прийом конкурсних пропозицій для участі у конкурсі на 2020 рік.

Інформацію щодо проведення конкурсів розміщено на офіційному веб-сайті облдержадміністрації у розділі «Громадянське суспільство», рубриці «Фінансова підтримка інститутів громадянського суспільство».