Сьогодні, 12 червня, відбувся черговий навчальний семінар з тематики підвищення компетентностей з організаційної та управлінської діяльності неприбуткових організацій Вінницької області у рамках реалізації проєкту «Професіоналізація освіти дорослих через призму реформ», що став одним з переможців конкурсу з визначення програм (проєктів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надаватиметься фінансова підтримка у 2019 році за рахунок коштів обласного бюджету.

«Сьогоднішнє заняття присвячене наданню практичних рекомендацій головам та бухгалтерам об’єднань співвласників багатоквартирних будинків Вінниччини з тематики покращення управління, бухгалтерського обліку та оподаткування, а також звітування у ході своєї роботи», – зазначила голова Вінницької обласної організації товариства «Знання» України, керівник проєкту Людмила Кулік.

«Наше завдання: максимально доступно та практично надати відповідні знання, уміння та навички з тематики ефективного управління», – відзначив голова Вінницької обласної організації «Союз юристів України», лектор Олексій Гончар.

Реалізація проєкту передбачає розповсюдження методичного посібника «Все про бухгалтерський облік, оподаткування та звітування ОСББ та ЖБК у поточному році».

Про особливості законодавства про працю в Україні розповіла головний державний інспектор Управління Держпраці у Вінницькій області Неля Кривонос.

По завершенню навчального семінару учасники отримали відповідні сертифікати, які підтверджують їх кваліфікаційний рівень.

Зазначимо, що протягом 2017 року Вінницька обласна організація товариства «Знання» України брала участь у проєкті «Децентралізація: просто про складне для громад», що був спрямований на підвищення рівня обізнаності населення щодо процесів децентралізації, а також на підготовку відповідних фахівців та експертів у сфері діалогу між владою та громадянським суспільством. У 2018 році організацією реалізовувався проєкт «ОСББ – ефективний власник житла».

Нагадаємо, що цього року переможцями конкурсу з визначення програм (проєктів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надаватиметься фінансова підтримка у 2019 році за рахунок коштів обласного бюджету стали 25 проектів громадських організацій Вінниччини, які протягом року отримають співфінансування на загальну суму 1 млн. грн.

Інформаційний супровід реалізації проєктів здійснюється Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.