Вчора, 21 травня, у прес-центрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації відбулася прес-конференція громадської організації «Простір майбутнього» щодо реалізації в області культурно-освітнього проекту «ІІІ Міжнародний конкурс духової музики «Vin Venti».

Проект став одним з переможців конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надаватиметься фінансова підтримка у 2019 році за рахунок коштів обласного бюджету.

«Метою конкурсу є популяризація гри на духових інструментах та виявлення творчої молоді, яка зможе поповнити когорту талановитих музикантів. Окрім того, це дієвий спосіб привернути увагу українського суспільства до проблем духової музики, сприяти її розвитку не лише на Вінниччині, але й в Україні загалом», – відзначив голова громадської організації «Простір майбутнього», керівник проекту Віктор Степанчук.

Конкурс відбуватиметься за підтримки низки партнерів, зокрема, Генерального консульства Республіки Польща у місті Вінниці, обласної державної адміністрації, Департаменту культури Вінницької міської ради, Державного науково-методичного центру змісту культурно-мистецької освіти та Вінницької обласної філармонії ім. М.Д. Леонтовича.

Проведення конкурсних прослуховувань та надання методичних рекомендацій конкурсантам відбувається на базі дитячої музичної школи № 1 міста Вінниці, яка є традиційним партнером конкурсу.

«Vin Venti» – це не просто конкурс духової музики. Це зміцнення престижу української національної школи гри на духових інструментах та налагодження міжкультурних зв’язків з мистецькими закладами України та Європи», – відзначила директор дитячої музичної школи № 1 міста Вінниці Тетяна Бурдейна-Публіка.

Конкурс відбуватиметься протягом 20-24 листопада 2019 року. Участь у конкурсі беруть солісти-інструменталісти віком від 9 до 18 років із спеціалізованих мистецьких закладів освіти України та зарубіжжя.

Традиційно, журі конкурсу складають провідні педагоги та відомі духові музиканти України, Польщі та Франції.

Окрім конкурсних прослуховувань, конкурс буде включати у себе майстер-класи гри на духових інструментах членів журі, проведення Міжнародної педагогічної конференції «Актуальні питання становлення та розвитку духового інструментального мистецтва у ХХІ столітті», а також гала-концерт переможців конкурсу.

Проект «ІІІ Міжнародний конкурс духової музики «Vin Venti» реалізовується за інформаційної підтримки Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації. Супровід виконання проекту здійснює член конкурсної комісії, головний спеціаліст Центрального міжрегіонального сектору Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції Вінницької області Олег Дмитрійчук.