Вчора, 15 травня, у прес-центрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації відбулася прес-конференція громадської організації «Асоціація євроклубів Вінниччини» щодо реалізації в області проекту «Кращі практики е-адміністрування для місцевих громад», що став одним з переможців конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надаватиметься фінансова підтримка у 2019 році за рахунок коштів обласного бюджету.

«Впровадження інструментів е-демократії в Україні, зокрема й е-адміністрування, сьогодні триває на всіх рівнях. Завдання нашого проекту: ознайомити саме місцеві громади області з кращими світовими практиками е-адміністрування, де цей процес відбувається досить повільно», – зазначила керівник проекту, голова громадської організації «Асоціація євроклубів Вінниччини» Єлизавета Савчук.

«Впровадження е-демократії часто розуміють дуже вузько, та зводять лише до е-урядування. Але це не так. Це значний процес, який можна активно використовувати в усіх без виключення сферах життя суспільства, а не лише в урядуванні. Це механізм, який гарно зарекомендував себе у більшості сучасних країнах та значно полегшує управління та дозволяє більш ефективно використовувати фінансовий ресурс», – відзначив експерт проекту, викладач кафедри всесвітньої історії факультету історії, етнології і права Вінницького державного педагогічного університету ім. Михайла Коцюбинського, кандидат історичних наук Олександр Неприцький.

У рамках реалізації проекту буде створено спеціальну групу у соціальній мережі Facebook, яка систематично наповнюватиметься відповідними матеріалами. Загалом планується розмістити більше 50 матеріалів для жителів місцевих громад Вінниччини.

«У першу чергу, представники влади, місцевого самоврядування та бізнесу провинні розуміти ті можливості, які відкриває е-адміністрування, як ресурс, що дозволяє значно економити час та фінанси», – зазначає Олександр Неприцький.

Нагадаємо, що інформаційний супровід реалізації усіх проектів, що стали переможцями конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надаватиметься фінансова підтримка у 2019 році за рахунок коштів обласного бюджету, здійснює Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.